دسته بندی محصولات

دسترسی سریع

راهنمای تهیه قهوه کافئین بالا

کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟ راهنمای خرید قهوه کافئین بالا

به نظر شما کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟ چه عواملی بر میزان کافئین قهوه تاثیر می گذارند؟ آیا نوع دانه قهوه یا میزان برشتگی آن، تاثیری در میزان کافئین قهوه دارد؟

در واقع، عوامل گوناگونی همچون نوع دانه قهوه، حجم قهوه استفاده شده برای هر فنجان، درجه رست قهوه، روش دم آوری و حتی مقدار زمان صرف شده برای دم آوری قهوه بر میزان کافئین آن موثر هستند.

قهوه کافئین بالا، همواره در بین مردم پرطرفدار بوده است؛ اما گاهی افراد برای تهیه یک قهوه با کافئین بالا دچار سردرگمی می شوند. در این مقاله سعی کرده ایم تا شما را با تهیه قهوه کافئین بالا و عوامل موثر بر میزان کافئین قهوه آشنا کنیم.

فهرست مطالب

کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟

کافئین چیست؟ کافئین، یک ماده محرک (آلکالوئید) بوده که سطح انرژی را در بدن بالا می برد. این ماده در گونه هایی از گیاهان و نوشیدنی ها از جمله قهوه یافت می شود. 

هنگامی که کافئین وارد بدن می شود، برای تجزیه به کبد رسیده و هرچه که باید از قهوه دور ریخته شود از طریق کلیه ها دفع می شود. بعد از 15 تا 45 دقیقه، میزان کافئین در خون به بالا ترین حد خود می رسد. در طی این زمان اثرات کافئین در بدن دیده می شود؛ آثاری همچون افزایش تحریک پذیری بدن، افزایش هوشیاری و افزایش آدرنالین و انرژی.

به طور کلی عواملی مانند گونه قهوه، میزان رست، میزان پودر قهوه مصرفی، حجم قهوه برای هر فنجان و مدت زمان دم آوری بر میزان کافئین قهوه تاثیر می گذارند.

راهنمای تهیه قهوه کافئین بالا

در این جا به عوامل موثر بر میزان کافئین قهوه و اینکه چه قهوه ای کافئین بالا تری دارد می پردازیم.

1. گونه قهوه و میزان کافئین

مهم ترین گونه های قهوه، عربیکا و روبوستا هستند.

خصوصیات قهوه عربیکا

  • شرایط کشت دشوار تر
  • قیمت بالا تر نسبت به روبوستا
  • طعم و عطر شیرین تر و میوه ای تر

خصوصیات قهوه ربوستا

  • شرایط کشت آسان تر نسبت به عربیکا
  • ارزان تر
  • قدرتمند تر و تلخ تر از عربیکا

درباره میزان کافئین این دو قهوه، روبوستا برنده این رقابت است. کافئین روبوستا حدودا دو برابر عربیکا است. میزان کافئین یک فنجان عربیکا تقریبا 80 میلی گرم و یک فنجان روبوستا تقریبا تا 200 میلی گرم هم می رسد.

ویژگی های بیشتر این دو گونه قهوه و تفاوت های آن ها را می توانید در تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا؛ انتخاب بهترین گزینه مطالعه کنید.

2. درجه رست و میزان کافئین قهوه

به طور کلی رست قهوه شامل رست لایت (برشتگی کم)، مدیوم (برشتگی متوسط) و دارک رست (برشتگی زیاد) می باشد. 

زمانی که پودر قهوه خود را بر اساس حجم اندازه بگیرید (مثلا 1 پیمانه)، قهوه با رست روشن تر یا همان لایت، کافئین بیشتری دارد. زیرا دانه های بیشتر در آن هست. آب قهوه در طی رست شدن، تبخیر می شود، به همین دلیل وزن قهوه دارک رست کمتر از لایت رست شده و از طرف دیگر حجم آن بیشتر می شود. بنابراین، اگر 1 قاشق پودر با رست تیره را دم کنیم، وزن کمتری را استفاده کرده ایم و در نتیجه کافئین آن کمتر است. در عوض 1 قاشق پودر با رست روشن، وزن و کافئین بیشتری دارد.

در صورتی که بر اساس وزن پودر قهوه را اندازه بگیرید، رست دارک یا تیره، کافئین بیشتر خواهد داشت. زیرا طبق چیزی که گفتیم در جریان رست، آب قهوه تبخیر می شود. حال بدون شک، 100 گرم قهوه با آب کمتر، کافئین بیشتری از 100 گرم قهوه با آب بیشتر دارد.

بیشتر بخوانید: قهوه آرزوی مرگ چیست؟

کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟
درجه رست و میزان کافئین قهوه

3. تاثیر روش های دم آوری بر کافئین قهوه

  • ممکن است بسیاری گمان کنند که کافئین یک فنجان اسپرسو بیشتر از یک فنجان قهوه فرانسه است. اما اینگونه نیست. 42 میلی گرم اسپرسو دارای 60 تا 80 میلی گرم کافئین است. اما قهوه تهیه شده از قهوه ساز با وزن 226 گرم، 70 تا 140 گرم کافئین دارد.

در صورتی که اینگونه حساب کنیم اسپرسو کافئین بیشتری دارد: اسپرسو، 43 تا 55 میلی گرم کافئین برای هر 30 گرم دارد؛ یعنی دستگاه قهوه ساز به ازای 30 گرم نوشیدنی، 9 الی 18 گرم کافئین دارد. در حال حاضر، دبل اسپرسو در صدر پرکافئین ترین قهوه ها قرار گرفت است اما اگر باز هم کافئین بیشتری می خواهید می توانید از قهوه روبوستا برای دستگاه قهوه ساز استفاده کنید.

  • در ایران معمولا برای قهوه ترک از روبوستا استفاده می کنند اما برای اسپرسو از ترکیبات 30/70 و … استفاده می شود؛ در این صورت قهوه ترک کافئین بیشتری دارد( زیرا 100 درصد روبوستا است). علاوه براین، مدت زمان درگیری قهوه با آب در قهوه ترک بیشتر است و کافئین قهوه بیشتر وارد آب می شود.

قوی ترین نوع دم آوری قهوه کدام است؟

اگر فقط بر میزان کافئین قهوه دقت کنیم، اسپرسو غلیظ ترین و پرکافئین ترین قهوه را به شما می دهد (تقریبا سه برابر روش هایی مانند موکاپات).

اما اگر حجم فنجان سرو قهوه را مدنظر قرار دهیم خواهیم دید که اسپرسو با وجود غلظت بیشتر، چون در فنجان های کوچکتری سرو می شود، کافئین کمتری به بدن وارد می کند. در حالیکه روش های فیلتری، پرکولاتور و دم سرد با فنجان های 120 میلی لیتری، کافئین بیشتری به بدن وارد می کند.

کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟
تاثیر روش های دم آوری بر کافئین قهوه

نتیجه گیری

در آخر برای فهم اینکه چه قهوه ای کافئین بیشتری به شما می دهد نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • نوع دانه قهوه (عربیکا، روبوستا)
  • درجه رست قهوه (لایت، مدیوم، دارک)
  • روش دم آوری (فیلتری، اسپرسو، کلدبرو و..)
  • وزن و حجم دان یا پودر قهوه

نکته: علاوه بر این ها، با آسیاب کردن قهوه در ریزترین حد آن، افزایش نسبت قهوه به آب و افزایش مدت زمان عصاره گیری یا افزایش دما، کافئین بیشتری به دست می آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه