دسته بندی محصولات

دسترسی سریع

پیکولو لاته چیست؟ طرز تهیه قهوه پیکولو

پیکولو لاته چیست؟

پیکولو لاته چیست؟ نوشیدنی های قهوه مختلفی وجود دارند که با شیر ترکیب می شوند مانند کاپوچینو، لاته، ماکیاتو و.... یکی دیگر از این نوشیدنی ها پیکولو لاته است. 

شاید نام این نوشیدنی برای بسیاری افراد ناشناخته باشد، اما بخشی ار فرهنگ قهوه نوشی استرالیا محسوب می شود. واژه پیکولو در زبان ایتالیایی به معنای کوچک است؛ قهوه پیکولو یا پیکولو لاته، در واقع یک قهوه کوچک تشکیل شده از یک شات ریسترتو و شیر جوشیده است.

طعم قهوه پیکولو به دلیل شیر موجود در آن بسیار متفاوت از ریسترتو است؛ مخصوصا اگر در تهیه آن از شیر های گیاهی مانند شیر بادام یا شیر نارگیل استفاده شود. از جهت دیگر، وجود ریسترتو در این نوشیدنی حالتی خامه ای به آن می دهد و ترکیب آن با شیر بخار داده شده، یک نوشیدنی خوش طعم را به شما ارائه می دهد.

اگر تا به حال نام پیکولو لاته را نشنیده اید با ما همراه شوید تا در این مقاله شما را با آن آشنا کنیم.

فهرست مطالب

پیکولو لاته چیست؟

در زبان ایتالیایی، پیکولو به معنای کوچک است. این نوشیدنی، یک قهوه کوچک متشکل از یک شات ریسترتو و شیر جوشیده می باشد. قهوه ریسترتو، یکی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو بوده که در قهوه ریسترتو چیست؟ تفاوت ریسترتو، اسپرسو و لانگو می توانید بیشتر با آن آشنا شوید و طرز تهیه آن را یاد بگیرید.

شیر موجود در این نوشیدنی باعث شده تا طعم آن از قهوه ریسترتو متفاوت باشد؛ مخصوصا استفاده از شیر های گیاهی در تهیه پیکولو طعم متفاوت تری را به وجود می آورد. از نظر میزان کافئین، به دلیل وجود شات های کوچک ریسترتو در این نوشیدنی، کافئین آن از اسپرسو کلاسیک کمتر است. قهوه پیکولو، می تواند یک جایگزین خوب برای قهوه های کلاسیک و سنتی باشد.

قهوه پیکولو یا پیکولو لاته را، اغلب به طور سنتی در فنجان های کوچک شیشه ای (دمیتاس) تقریبا 100 میلی‌لیتری سرو می کنند تا طعم نوشیدنی در اثر جنس لیوان عوض نشود.

پیکولو لاته چیست؟
پیکولو لاته چیست؟

تاریخچه قهوه پیکولو

برخلاف اینکه پیکولو یک نام ایتالیایی است، این نوشیدنی برای اولین بار در استرالیا ابداع شد. البته بحث هایی میان دوست داران قهوه در استرالیا درمورد منشا پیکولو و اینکه اولین بار در سیدنی ساخته شد یا ملبورن وجود دارد.

بنابر گفته ها، در گذشته باریستاها قهوه را به سبک پیکولو می چشیدند تا طعم و کیفیت قهوه را تست کنند؛ به همین ترتیب، به جای نوشیدنی لاته در اندازه کامل، این نوشیدنی را به عنوان یک گزینه کوچک تر انتخاب کرده و آن را پیکولو خواندند.

اکنون حدود 10 سال است که قهوه پیکولو در استرالیا محبوبیت یافته و در نقاط دیگر دنیا نیز راه پیدا کرده است.

طرز تهیه پیکولو لاته چیست؟

مواد لازم:

  • شیر: 80 میلی‌لیتر
  • ریسترتو: 1 شات 

طرز تهیه:

  • ابتدا مانند تهیه لاته معمولی، شیر را فوم گیری کنید.
  • در مرحله بعد، 1 شات ریسترتو تهیه و در فنجان دمیتاس بریزید.
  • بعد از آماده شدن ریسترتو، شیر را با ارتفاع کم و زیاویه دار داخل فنجان دمیتاس بریزید. (این کار باعث ترکیب بهتر شیر و ریسترتو می شود)
  • یک لایه خیلی نازک از فوم شیر را روی نوشیدنی اضافه کنید.
پیکولو لاته چیست؟ طرز تهیه قهوه پیکولو
طرز تهیه قهوه پیکولو (پیکولو لاته)

نکاتی برای تهیه پیکولو لاته

  • رعایت زاویه و ارتفاع در افزودن شیر:

هنگامی که می خواهید شیر را در لیوان دمیتاس قهوه بریزید باید با زاویه انجام شود. رعایت زاویه کج، باعث خوب مخلوط شدن شیر و قهوه می شود.

  • انتخاب مواد اولیه با کیفیت:

برای تهیه یک قهوه خوش عطر و طعم باید از پودر قهوه مرغوب استفاده کنید. عدم استفاده از دانه قهوه مرغوب تاثیر زیادی در طعم قهوه دارد. همچنین توجه داشته باشید که از شیر تازه استفاده کنید.

  • گرم کردن شیر:

سوزاندن شیر برای قهوه لبنی یکی از دلایل بد طعم شدن آن است. برای اطمینان به گرم شدن شیر حتما آن را در دمای 60 تا 65 درجه سانتی گراد گرم کنید.

  • تهیه ریسترتو به روش صحیح:

نحوه تهیه ریسترتو در نتیجه نهایی تهیه پیکولو تاثیرگذار است. نحوه عصاره گیری ریسترتو با اسپرسو متفاوت است و باید مدت زمان کوتاه تری برای تهیه یک شات ریسترتو در نظر بگیرید.

  • پیکولو لاته مخصوص افراد وگن:

از شیر های گیاهی مانند شیر نارگیل؛ جو دوسر، شبر بادام و… استفاده کنید.

  • افزودن فوم شیر:

به این نکته هم همیشه باید توجه کنید که حجم کمی از لیوان را برای فوم شیر نگه دارید.

  • استفاده از دانه قهوه ترکیبی:

دانه قهوه های ترکیبی با نت شکلاتی، فندقی یا کاراملی به تهیه یک پیکولو لاته غنی کمک می کند. علاوه براین، تا حد ممکن از قهوه با نت های میوه ای استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث طعم ترش در نوشیدنی شود.

تفاوت قهوه پیکولو با قهوه کورتادو و ماکیاتو

  • در پیکولو لاته، نسبت قهوه به شیر 1 به 5، و در کورتادو نسبت قهوه و شیر 1 به 1 است.
  • پیکولو با ریسترتو تهیه می شود اما کورتادو با اسپرسوی معمولی.
  • کورتادو به دلیل داشتن اسپرسوی بیشتر، قوی تر از پیکولو است.
  • ماکیاتو، کمترین نسبت قهوه به شیر را دارد. ( 1 به 0.5)
  • در ماکیاتو طعم قهوه غالب بر شیر بوده و در پیکولو لاته طعم شیر غالب است.
  • تفاوت مهم پیکولو لاته با سایر نوشیدنی های بر پایه اسپرسو، حجم بسیار کمتر آن است. همچنین به دلیل میزان آب کمی که در تهیه یک شات ریسترتو استفاده می شود، پیکولو کافی، طعم غنی تر و شیرین تری نسبت به سایر مشتقات اسپرسو دارد.

سوالات متداول در رابطه با پیکولو لاته

  • آیا می توان پیکولو لاته را بدون شیر بخار داده شده تهیه کرد؟

شیر بخار داده شده، از مهم ترین ماده های تشکیل قهوه پیکولو است. یعنی اگر از شیر جوشیده (بخار داده شده) استفاده نشود، قهوه پیکولو نیست.

  • میزان شیر در قهوه پیکولو چه مقدار است؟

یک لیوان دمیتاس قهوه پیکولو حدود 100 میلی لیتر شیر دارد. قهوه ریسترتو حدود 20 میلی‌لیتر لیوان را پر می کند. و 70 میلی‌لیتر لیوان را شیر بخار پز پر می کند.

  • میزان کافئین پیکولو لاته چقدر است؟

ترکیبات این نوشیدنی، یک شات ریسترتو و شیر است. از آنجایی که ریسترتو نسبت به اسپرسو سنتی کافئین کمتری دارد، در نتیجه کافئین پیکولو لاته نیز کمتر از اسپرسو سنتی و نوشیدنی هایی مانند ماکیاتو و… می باشد. یک شات ریسترتو حدودا 63 میلی گرم و اسپرسو 68 میلی گرم کافئین دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه