در طرز تهیه قهوه موکا با ما همراه باشید تا شما را با این نوشیدنی لذیذ و پرطرفدار آشنا کنیم.
قهوه، به طور ذاتی یک نوشیدنی گرم محسوب می شود. ولی با ترکیب با افزودنی های دیگر، امکان سرو به صورت سرد را هم دارد. از جمله نوشیدنی های قابل سرو به دو صورت گرم و سرد، موکا است. قهوه موکا از ترکیب شیر، قهوه (اسپرسو) و شکلات تهیه میشود.
معمولا نوشیدنی های دارای پایه اسپرسو، با استفاده از دستگاه اسپرسوساز به شیوه سنتی تهیه می شوند. با این وجود، شما می توانید به آسانی و بدون نیاز به تجهیزات خاصی درمنزل موکا را تهیه کنید. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
موکا چیست؟
قهوه، یکی از محبوب ترین نوشیدنی های دنیا، با روش های گوناگون و ترکیبات مختلفی تهیه می شود.
موکا (یا به ایتالیایی: موکاچینو)، یک نوشیدنی گرم از خانواده قهوه هاست، که محبوبیت بسیاری میان دوستداران قهوه پیدا کرده است. البته آن را به صورت سرد نیز می توان سرو کرد.
این نوشیدنی بر پایه اسپرسو می باشد. موکا (Mocha)، از ترکیب سس شکلات + قهوه (اسپرسو) + شیر فوم گرفته شده و فوم شیر تهیه می شود. این کافی، به گونه ای نوع شکلاتی کافه لاته محسوب می شود. هر دو نوشیدنی بر اساس اسپرسو و شیر داغ به دست می آیند. اما در موکا شکلات شیرین اغلب به صورت پودر کاکائو به آن اضافه می شود.
دانه های قهوه موکا، به طور طبیعی طعمی شکلاتی دارند. اما بسیاری از افراد برای افزایش طعم شکلات آن، مقداری شکلات به دستور تهیه اضافه می کنند. قهوه موکا، نوعی نوشیدنی خامه ای بر پایه اسپرسو می باشد؛ که شامل طعم تند و قوی اسپرسو نیز هست.
در میان آیتم های کافی شاپ ها، سه نوشیدنی اصلی بر پایه اسپرسو و شیر هستند: لاته، کاپوچینو و موکا. در این میان، لاته به خاطر وجود شیر زیاد، از سبک ترین نوع قهوه ها است. کاپوچینو پس از آن قرار می گیرد. در آخر قهوه موکا می باشد؛ که در مقایسه با این دو، سنگین تر و غلیظ تر است.
تاریخچه موکا
ما امروزه، واژه موکا را به نوعی نوشیدنی مرتبط می دانیم. اما از ابتدا اینگونه نبوده است. این اسم در حقیقت از یک مکان می آید؛ شهر المخا یا موکا، در یمن.
موکا، یک شهر ساحلی و بندر تجاری در امتداد دریای سرخ است. این بندر، از قرن 15 تا اوایل قرن 18 بازار بزرگ قهوه جهان بوده است. در این زمان، قهوه عربیکا که در مناطق کوهستانی مرکز یمن و در ارتفاعات کشت میشد، به نام این بندر نامگذاری شده و بهعنوان «قهوه موکا» فروخته شد. در واقع، قهوه موکا جزو قدیمی ترین انواع قهوه عربیکا می باشد که دارای طعمی شکلاتی و خاکی است.
طرز تهیه قهوه موکا
مواد اولیه جهت اماده کردن موکا:
- اسپرسو: شما با استفاده از دستگاه اسپرسوساز به راحتی امکان تهیه یک شات اسپرسو در منزل را دارید. همچنین با موکاپات نیز قابل تهیه است. در صورت عدم دسترسی به قهوه ساز، از اسپرسو فوری نیز می توانید استفاده کنید.
سس شکلاتی: برای تهیه سس شکلاتی، از سس های شکلاتی آماده استفاده کنید. یا این که خودتان در منزل سس را آماده کنید.
برای تهیه سس در منزل، اول 1 فنجان پودر قند و 4 قاشق سوپ خوری پودر کاکائو را با نصف فنجان آب جوش درون ظرف مناسبی مخلوط کرده و کمی وانیل به آن اضافه کنید. سپس ظرف را بر روی حرارت گاز قرار داده تا مواد سس شکلاتی به دمای جوش رسیده و غلیظ شوند. سس شکلاتی شما آماده است.
- شیر فوم دار و کف شیر: با استفاده از نازل بخار اسپرسو ساز و یا روش های سنتی مانند شیر جوش، همزن دستی یا ابزارهای دیگر مانند فرنچ پرس فوم شیر را آماده کنید.
بیشتر بخوانید: تهیه فوم در خانه
ترکیب مواد اولیه
اول از همه، لیوان شیشه ای بلندی را انتخاب کنید. سس شکلاتی را در کف لیوانتان بریزید. در مرحله بعدی، به آرامی شیر فوم دار را بر روی آن بریزید. این کار باید به آرامی انجام شده تا شیر و سس شکلاتی با هم ترکیب نشوند.
اکنون زمان افزودن اسپرسو به نوشیدنی می باشد. اسپرسو را به آرامی و دقیقا از وسط لیوان به شیر اضافه کنید. به نحوی که اسپرسو شما بر روی سطح شیر باقی مانده و به لایه های زیری نفوذ نکند.
در آخر، کف شیر را با قاشق غذاخوری روی سطح نوشیدنی ریخته و کمی خامه یا تکه های شکلات بر روی آن بریزید. نوشیدنی شما آماده است.
نکاتی که زمان نوشیدن کافه موکا باید بدانید
- در صورت تمایل به طعم شکلات قوی تر در نوشیدنی تان، در حد یک قاشق چای خوری پودر قهوه اسپرسو اضافه کرده و میزان بیشتری پودر شکلات و یا سس آن استفاده کنید.
- شیر بدون چربی، گزینه مناسبی برای افرادیست که به دنبال تناسب اندام هستند.
- برای شیرینی بیشتر قهوه خود از شکر قهوه ای و یا سفید استفاده کنید. شکر قهوه ای سالم تر می باشد.
- تفاوت قیمت قهوه موکا در کافه ها تا حد زیادی بسته به مواد اولیه و کیفیت مواد استفاده شده برای تهیه آن می باشد.
- این نوشیدنی را به صورت سرد نیز می توانید سرو کنید.
خواص قهوه موکا
- افزایش تمرکز و تقویت حافظه
- آرام بخش و بهبود سر درد
- افزایش هوشیاری ذهنی
- تقویت پوست و رفع مشکلات پوستی
- تنظیم فشار خون
- رفع خطرات مربوط به بیماری های قلب و عروق
تفاوت قهوه موکا و کافه لاته
لاته و موکا، هر دو از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو هستند. تفاوت اصلی لته و موکا در مواد تشکیل دهنده آن هاست.
- لاته، ترکیبی از اسپرسو، شیر فوم گرفته شده و مقداری فوم شیر است.
- ترکیبات کافه موکا، شکلات، اسپرسو، شیر فوم گرفته شده، فوم شیر و خامه می باشد.
- از دیگر تفاوت های مهم این دو نوشیدنی، قوی تر بودن قهوه موکا نسبت به لاته است.
بیشتر بخوانید: قهوه لاته چیست؟
برخی از سوالات متداول در طرز تهیه قهوه موکا
1. آیا میزان کافئین موکا با قهوه های معمولی تفاوتی دارد؟
بله. میزان کافئین موکا بسیار پایین تر از قهوه هایی مانند آمریکانو یا سیاه است. اما قند بیشتری دارد.
2. آیا قهوه موکا چاق کننده است؟
بله. به دلیل وجود شیر و شکلات در موکا، امکان افزایش میزان کالری مصرفی و به تبع آن افزایش وزن وجود دارد.
3. ترکیبات موکا چیست و نحوه سرو آن چگونه است؟
این نوشیدنی شامل شکلات، اسپرسو، شیر، فوم شیر و خامه است. برای سرو موکا باید از فنجانهای 220 سیسی سرامیکی یا شیشهای استفاده شود.
4. قهوه موکا چه طعمی دارد؟
دارای طعم تلخ و قوی اسپرسو می باشد. اما افزودن شیر و شکلات، طعم شیرین و خامهای به آن می دهد.