دسته بندی محصولات

دسترسی سریع

چای ماسالا و طرز تهیه آن

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا چیست؟ ماسالا یک نوشیدنی خوش طعم هندی و پر از ادویه های مختلف از جمله دارچین، زنجبیل، رازیانه، جوز هندی و... می باشد. هر یک از ترکیبات این چای، خاصیت منحصر به فردی برای سلامت بدن دارند؛ مانند کمک به سلامت قلب و عروق، کاهش وزن، کمک به هضم غذا و... که در ادامه با جزییات بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

قطعا گوش شما با اسم چای ماسالا آشناست؛ حتی احتمالا خودتان از علاقمندان این نوشیدنی خوشمزه باشید. در هر صورت، خواندن این مقاله خالی از لطف نیست. در این مطلب شما را با این نوشیدنی خوشمزه و مقوی، خواص، ترکیبات و نحوه تهیه آن آشنا خواهیم کرد.

فهرست مطالب

چای ماسالا چیست؟

ماسالا، یک دمنوش با طبع گرم از کشور هند است که قدمتی حدودا 5 هزار ساله دارد. در واقع، نوعی نوشیدنی شامل چای، شیر و چندین نوع ادویه می باشد و نکته‌ حائز اهمیت درباره این چای، همین کثرت و تنوع مواد به کار رفته در آن است. عناصر اصلی چای ماسالا عبارتند از: چای سیاه، دارچین، زنجبیل، هل، آنیسون ستاره‌ای (بادیان ختایی)، رازیانه، جوز هندی، میخک و شیر.

عطر و بوی چای ماسالا، بسیار لذتبخش است. همچنین، با وجود چای سیاه در ترکیبات اصلی این نوشیدنی، رنگ آن تیره نیست؛ بلکه به دلیل وجود شیر و ادویه ها رنگ آن به کرم کاراملی نزدیک تر است. تهیه‌ این نوشیدنی با مواد مختلف و بر اساس سلیقه‌ های گوناگون انجام می‌ شود.

در هند، اغلب این چای را از صفر در منزل درست می کنند؛ یعنی خودشان ادویه‌ جات را کوبیده و با آن‌ چای مذکور را تهیه می‌ کنند. اما امروزه در بسیاری از مناطق دنیا، از پودر ادویه‌ جات برای تهیه‌ آن استفاده می‌ کنند. علاوه بر این، در برخی کشور ها، چای کیسه‌ ای آن نیز موجود است که آماده سازی این نوشیدنی را راحت تر و سریع تر کرده است.

چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا چیست؟

تاریخچه چای ماسالا

ماسالا در اصل به کشور هندوستان تعلق دارد. تاریخچه چای ماسالا، تقریبا به 5 تا 9 هزار سال قبل بازمی گردد. آن زمان، فروشنده های سیار چای، به نوشیدنی های خود ادویه های مختلف اضافه می کردند که حاصل آن یک نوشیدنی خوش عطر و طعم بود. در زبان هندی، ماسالا یعنی ادویه؛ دلیل نام گذاری این چای به ماسالا هم، وجود ادویه جات متنوع در این نوشیدنی بود.

این چای، یکی از نوشیدنی های محبوب مردم هند مخصوصا در فصول سرد است و مردم هند آن را مخصوص صبح‌، ظهر و عصر معرفی می کنند. ماسالا نه‌ تنها مقدار زیادی کافئین وارد بدن‌ می‌ کند، بلکه باعث رفع خستگی و ریلکس شدن می شود.

چای ماسالا چیست؟
ترکیبات چای ماسالا چیست؟

ترکیبات چای ماسالا چیست؟

عناصر معمول و اصلی چای ماسالا شامل: زنجبیل/ جوز هندی / میخک / دارچین / شیر / رازیانه / هل / فلفل سیاه / عسل / بادیان ستاره ای / آب ولرم می باشد. اما این نوشیدنی با مواد مختلف و سازگار با ذائقه شما نیز قابل تهیه است.

خواص ادویه جات چای ماسالا

رازیانه: سلامت استخوان ها به دلیل وجود کلسیم، تقویت پوست به دلیل وجود ویتامین سی، خواص درمانی برای یبوست، خوشبو کردن دهان و تقویت سیستم ایمنی بدن.

جوز هندی: سلامت قلب، بهبود روحیه و خلق و خو، تقویت سیستم گوارش، کاهش قند خون و طعم دهی بالا از مهم ترین خصوصیات این ادویه هستند.

میخک: ادویه ای غنی از مواد مغذی و معدنی و دارای خواص ضد التهابی، کمک کننده به هضم غذا و بهبود سیستم ایمنی بدن است.

دارچین: با خاصیت ضد التهابی خود، به بدن در مبارزه با عفونت ها و ترمیم آسیب ها کمک می کند. 

زنجبیل: به طور کلی، زنجبیل باعث تحریک بزاق دهان و تولید صفرا می شود. همچنین برای پیشگیری از یبوست مفید است.

هل: طبع گرم هل، روده ها و معده را تقویت کرده و گوارش غذا را بهبود می بخشد. علاوه براین، هل موجب کاهش خلط گلو می شود.

فلفل سیاه: ادویه ای موثر بر تنظیم سوخت و ساز بدن و کمک کننده به تجزیه چربی ها. فلفل سیاه همچنین مانند یک مسکن طبیعی بوده و به دلیل داشتن  پپرین، به کاهش درد کمک می کند. تقویت حافظه نیز یکی دیگر از خواص فلفل سیاه است.
 
بادیان ستاره ای: تاثیر بر سلامت پوست، کمک به رفع عفونت های باکتریایی در معده و آرامبخشی از خصوصیات این ادویه است که آن را برای صنعت داروسازی ارزشمند می کند.

بیشتر بخوانید: خواص چای ماسالا

طرز تهیه چای ماسالا

آماده سازی چای ماسالا با پودر فوری

با این روش در کمترین زمان و در هر مکان می توانید یک چای خوش طعم میل کنید.

تنها با مخلوط پودر چای ماسالا با آب جوش یا شیر، به راحتی و در زمان کمی به این نوشیدنی دست می یابید. معمولا، یک قاشق غذا خوری از پودر آماده برای یک فنجان کافیست.

روش تهیه چای ماسالا خانگی

مواد لازم: رازیانه، 1/2 قاشق غذاخوری / آب، 1 و نیم تا 2 پیمانه / شیر پرچرب، 3/4 پیمانه / شکر (ارگانیک)، 2 تا 3 قاشق / عسل، به مقدار لازم / فلفل سیاه، 1 عدد / میخک، 2 تا 3 عدد / تکه ای دارچین، به اندازه‌ 1 و نیم سانتی‌متر / زنجبیل، 1 قاشق چایخوری / چای سیاه، 2/3 قاشق / هل سبز، 3 عدد

چای ماسالا چیست؟
طرز تهیه چای ماسالا

برای آماده سازی چای، ادویه ها را داخل ظرفی ریخته و بکوبید تا پودر شوند. سپس، تا یکدست شدن ترکیب، آن را هم بزنید و بگذازید تا دم بکشد. در مرحله بعد، شیر داغ یا سرد را به ادویه ها اضافه کنید. برای شیرینی نوشیدنی می توانید از عسل یا شیرین کننده دلخواهتان استفاده کنید و لذت ببرید.

آموزش تهیه چای ماسالا هندی

ابتدا، چای سیاه خشک را در قابلمه ریخته و به آن یک و نیم تا دو پیمانه آب اضافه کنید. شکر یا شیرین کننده دلخواه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد تا 3 دقیقه بجوشند. حالا، بقیه ادویه ها را به صورت پودر به قابلمه اضافه کنید و شیر را روی ترکیب ریخته، حرارت را زیاد کنید تا دم بکشد. چای را با صافی داخل فنجان ریخته و میل کنید.

نکته: افراد وگان می توانند پودر های ماسالایی که دارای پودر خامه غیر لبنی هستند را تهیه کنند و یا در تهیه چای از شیر های گیاهی به جای شیر گاو استفاده کنند.

ارزش غذایی ماسالا

ماسالا، دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد. در عین حال، بسیار کم‌ کالری است. یک فنجان این نوشیدنی کمتر از 100 کالری دارد. همچنین چربی آن صفر است. مصرف آن بدون شکر، یا تهیه آن با آب نیز کالری کمتری خواهد داشت.

ترکیبات چای ماسالا و جایگزین‌ های آن‌

اکثر چای ماسالا هایی که در بازار می بینیم، دارای این ترکیب اند:

  • شیر: با استفاده از شیر، یک لایه نازک روی چای ایجاد می‌ شود. برای افراد وگان نیز بهترین جایگزین، شیر جو دوسر می باشد.
  • چای سیاه: تا حد امکان چای سیاهی که از برندهای هندیست و با استفاده از روش CTC تهیه شده انتخاب کنید. البته از چای‌ سیاه و چای‌ های کیسه‌ای دلخواه‌تان نیز می توان استفاده کرد.
  • زنجبیل: طعم زنجبیل باید به صورت ملایم در چای احساس شود. بنابراین، مصرف یک یا دو برش نازک زنجبیل کافی است.
  • شیرین‌ کننده: رایج ترین شیرین کننده چای ماسالا، شکر است. ولی می‌توان از شکر قهوه‌ای، استویا، عسل و حتی سیروپ افرا نیز استفاده کرد.
  • ادویه ها: اکثر چای‌ های ماسالا، با این چهار نوع ادویه تهیه می‌ شوند: میخک، دانه فلفل، هل و دارچین. ادویه های دیگری که قابل استفاده هستند: جوز هندی، پوست جوز هندی، تولسی، بادیان ستاره‌ای و رازیانه. ولی این ادویه‌ جات باید با میزان خیلی کم به چای اضافه شوند. تا طعم را به کلی عوض نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه