قهوه فرانسه چیست؟ طرز تهیه قهوه فرانسه

قهوه فرانسه چیست؟

آیا می خواهید بدانید که قهوه فرانسه چیست؟ همه ما حداقل یک بار نام قهوه فرانسه را شنیده ایم؛ اما شاید اطلاعات درستی از این قهوه نداشته باشیم یا آن را با نوع دیگری از قهوه ها اشتباه بگیریم. در این مقاله با قهوه فرانسه و طرز تهیه آن آشنا خواهیم شد.

قهوه فرانسه، نوعی عصاره گیری از دانه های قهوه بوده که این کار با عبور آب جوش از میان پودر قهوه، فیلتر شدن و جداسازی قهوه از تفاله ها انجام می شود. با این روش، قهوه ای با عطر و طعم غنی استخراج می شود و این قهوه را از سایر قهوه ها متمایز می کند. بنابراین قهوه فرانسه، روشی برای تهیه قهوه است؛ نه یکی از انواع قهوه در دنیا. سایز آسیاب دانه قهوه در قهوه فرانسه، کمی درشت تر از قهوه ترک و تقریبا مانند دانه های شکر است.

فهرست مطالب

قهوه فرانسه چیست؟

قهوه فرانسه، یکی از قهوه های مشهور در دنیاست. این نوشیدنی در واقع، یک روش تهیه قهوه می باشد که در ایران به اسم قهوه فرانسه از آن یاد می شود و در بسیاری از نقاط جهان به آن قهوه چکه ای یا دریپ کافی یا قهوه فیلتری نیز می گویند.

این نوشیدنی یک گونه از قهوه های موجود در جهان نیست؛ بلکه روش عصاره گیری قهوه می باشد که در آن، آب جوش از میان پودر قهوه عبور کرده و بعد از فیلتر شدن و جداسازی قهوه از تفاله ها، سرو می شود.

حاصل این روش، قهوه ای نسبتا رقیق و قهوه ای رنگ می باشد؛ زیرا با حجم آب بالا تهیه می شود. همچنین اغلب در فنجان های نسبتا بزرگ یا لیوان سرو می شود.

قهوه فرانسه چیست؟
قهوه فرانسه چیست؟

تاریخچه قهوه فرانسه

در سال 1710، ملکه لوئیز 14 دستور ورود اولین قهوه به فرانسه را صادر کرد. وی در یک مراسم درباری با این نوشیدنی آشنا شده بود و این نقطه آغاز قهوه در تاریخ فرانسه بود.

به مرور زمان، قهوه تبدیل به یکی از نوشیدنی های مورد علاقه مردم شد و در سال 1822 اولین کافه در پاریس شروع به کار کرد. تاسیس این کافه تاثیر زیادی بر فرهنگ قهوه در فراسه داشته و تبدیل به مرکز فعالیت های ادبی و فرهنگی شد.

در قرن 19، قهوه در اروپا شناخته شده و اصول تهیه این نوشیدنی به صورت کامل تر و معتبر تر تعیین شده بود. به تدریج و در قرن 20 قهوه فرانسه در تمام جهان شناخته شد و در کافه و رستوران ها جای خود را پیدا کرد.

نوع قهوه و آسیاب مناسب برای تهیه قهوه فرانسه چیست؟

ابتدا به دو نوع اصلی دانه قهوه اشاره کرده و برخی خصوصیات آن را بازگو می کنیم:

1. خصوصیات قهوه عربیکا: 

  • طعم و عطر عالی دانه قهوه
  • میزان کافئین پایین‌تر نسبت به ربوستا
  • ترشی بیشتر قهوه
  • قند و چربی بیشتر نسبت به ربوستا

2. ویژگی های قهوه روبوستا:

  • طعم قوی
  • تلخ
  • عطر قوی
  • محتوای کافئین بالاتر

برای آشنایی بیشتر با قهوه عربیکا و روبوستا و تفاوت آن ها به مقاله “تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا؛ انتخاب بهترین گزینه” مراجعه کنید.

نوع قهوه و آسیاب مناسب برای تهیه قهوه فرانسه: قهوه فرانسه، از ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا تهیه می شود؛ البته درصد این ترکیب باهم برابر نیست. گاهی نسبت عربیکا و روبوستا 50 به 50 بوده و گاهی 30 درصد روبوستا با 70 درصد عربیکا ترکیب می شود. انتخاب میزان این ترکیب به ذائقه خود افراد بستگی دارد.

از نظر آسیاب، اندازه آسیاب این قهوه باید کمی درشت تر از قهوه ترک باشد. تا حدودی به اندازه دانه های شکر.

قهوه فرانسه چیست؟
نوع قهوه و آسیاب مناسب برای تهیه قهوه فرانسه

طرز تهیه قهوه فرانسه چیست؟

موارد لازم:

  • دانه‌ قهوه تازه خرد شده: تقریبا نصف تا 2 قاشق غذا خوری برای هر فنجان قهوه
  • آب داغ: تقریباً 90-95 درجه سانتی‌گراد
  • ترازو

مراحل تهیه قهوه فرانسه

  • با توجه به تعداد فنجان های مورد نظر، دانه های قهوه را تهیه و با ترازو اندازه گیری کنید. هر فنجان حدود 7_8 گرم قهوه لازم دارد.
  • قهوه ساز فرانسه را باز کرده و دانه های خرد شده قهوه را در فیلتر قرار دهید.
  • آب جوش را به اندازه بیشترین حجم ظرف قهوه ساز به آن اضافه کنید.
  • مرحله بعدی به نام بلومینگ شناخته می شود. در این مرحله دانه های قهوه را با آب داغ در قهوه ساز تقویت کرده و اجازه می دهند تا گاز های خود را آزاد کرده و طعم بهتری بگیرد.
  • حالا فیلتر و درپوش را روی قهوه ساز بگذارید.
  • به مدت 4 دقیقه قهوه را تخمیر دهید.
  • بعد از تخمیر، پمپ را به پایین فشار داده تا دانه های قهوه از آب جدا شده و روی فیلتر باقی بمانند.
  • قهوه را به داخل فنجان ریخته و میل کنید.

روش آماده کردن قهوه فرانسه با قهوه ساز برقی:

استفاده از قهوه ساز بسیار ساده است. برای این کار به ازای هر قاشق غذاخوری قهوه، نصف فنجان آب نیاز است. ابتدا باید مقداری از قهوه را درون محفظه مخصوص قهوه و آب را در محل مخصوصش بریزید. بعد از چند دقیقه قهوه شما آماده است.

تهیه قهوه فرانسه با دستگاه فرنچ پرس:

ابتدا آب داغ تهیه کرده و آن را قبل از به جوش رسیدن از روی حرارت بردارید. اهرم و درپوش فرنچ پرس را برداشته، قهوه آسیاب شده در در فرنچ پرس بریزید. حالا، به صورت دورانی مقداری آب داغ را روی قهوه ریخته تا خیس شده و کف کند. چند ثانیه آن را هم بزنید و بعد بقیه آب را اضافه کنید. در گام بعدی، درپوش بسته و بعد از چند دقیقه (حدودا 4 دقیقه) اهرم فرنچ پرس را به آرامی به طرف پایین فشار دهید. حالا می توانید قهوه را در فنجان ریخته و میل کنید.

نکته: قهوه نباید زیاد از حد در فرنچ پرس بماند.

قهوه فرانسه چیست؟
روش تهیه قهوه فرانسه با دستگاه فرنچ پرس

نکاتی برای تهیه قهوه فرانسه

  • در صورت تمایل مقداری شکر یا شیر برای طعم بهتر، با قهوه خود ترکیب کنید.
  • هرچه زمان تهیه قهوه طولانی تر، نوشیدنی نهایی شما تلخ تر، غلیظ تر و قوی تر است.
  • از دانه قهوه تازه آسیاب شده استفاده کنید.
  • قهوه را بلافاصله میل کنید و زیاد در فرنچ پرس باقی نماند.
  • ترجیحا از آب معدنی یا تصفیه شده استفاده کنید زیرا کیفیت آب بر طعم قهوه موثر است.

تفاوت قهوه فرانسه با قهوه ترک و اسپرسو

  • رست قهوه:

اصولا، در قهوه ترک و فرانسه از درجه رست لایت و مدیوم لایت استفاده می شود و برای اسپرسو از رست مدیوم و مدیوم دارک. البته این موضوع همیشگی نیست و به ذائقه افراد بستگی دارد؛ ما در اینجا فقط میزان استاندارد ها را بیان میکنیم.

با مطالعه انواع رست قهوه، بیشتر با رست قهوه و انواع آن آشنا شوید.

  • درجه آسیاب:

آسیاب قهوه ترک بسیار ریز است اما اسپرسو باید کمی درشت تر باشد (کمی کوچک تر از دانه های نمک). درمورد قهوه فرانسه، درجه آسیاب از همه درشت تر و تا حدودی به اندازه دانه های شکر است.

  • ابزار تهیه: 

ابزار تهیه قهوه ترک: جذوه یا قهوه جوش، وسیله تهیه اسپرسو: اسپرسو ساز و موکاپات و قهوه فرانسه: فرنچ پرس و دستگاه قهوه ساز می باشد.

  • نوع سرو:

برای سرو قهوه ها، هرچه میزان غلظت و کافئین بیشتر باشد، فنجان سرو کوچکتر است. در میان این سه قهوه، از نظر کافئین و غلظت اسپرسو رتبه اول، قهوه ترک رتبه دوم و قهوه فرانسه رتبه سوم را دارد.

سوالات متداول درباره قهوه فرانسه

آیا قهوه فرانسه دارای آثار بهداشتی مثبت یا منفی است؟

مانند بسیاری از نوشیدنی های دیگر، قهوه فرانسه هم فواید و مضراتی دارد. قهوه فرانسه می تواند منبع آنتی اکسیدان ها بوده و به سلامت بدن کمک کند. همچنین خواصی از جمله کاهش استرس، تقویت حافظه، سلامت دندان، کمک به لاغری و… دارد. اما مصرف زیاد از حد آن نیز ممکن است موجب تنش و اختلال خواب شود.

کافئین قهوه فرانسه چقدر است؟

در حالت عادی کافئین قهوه فرانسه کمتر از سایر قهوه هاست. مثلا یک فنجان اسپرسو سه برابر کافئین بیشتری از یک فنجان فرانسه به همان اندازه فنجان دارد. اما به دلیل اینکه قهوه فرانسه در حجم بزرگ سرو می شود کافئین زیادی به بدن وارد می کند.

نکته: تا حد زیادی میزان کافئین قهوه به نوع دانه ها و درصد روبوستا و عربیکای به کار رفته در آن بستگی دارد. هر چه درصد روبوستا بیشتر باشد کافئین هم بیشتر است.

قهوه فرانسه برای چه افرادی مناسب است؟

این نوشیدنی، بیشتر به افرادی که به طعم غنی قهوه و یک نوشیدنی رقیق علاقه دارند پیشنهاد می شود.

1 نظر در “قهوه فرانسه چیست؟ طرز تهیه قهوه فرانسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه