دستگاه اوا سولو چیست؟

استفاده از اواسولو

دستگاه اوا سولو چیست؟ ابزار گوناگونی برای دم قهوه وجود دارد. هرکدام از این ابزار شیوه خاصی برای تهیه قهوه دمی دارند. از متداول ترین قهوه ساز های دمی خانگی می توان به کمکس، سایفون، اروپرس، V60، فرنچ پرس اشاره کرد. ولی ابزار دمی دیگری هم وجود دارند که شاید شما با آن ها آشنا نباشید. این ابزار کمتر شناخته شده هم امکان تهیه یک قهوه دمی لذیذ و باکیفیت را برای شما فراهم می کنند. یکی از ابزار اواسولو است.

توضیحانی درمورد قهوه ساز های دمی:

  • کمکس: از روش های تهیه قهوه به صورت قطره ای است. در این وسیله به خاطر استفاده از فیلترهای کاغذی، روغن قهوه تا حدی در فیلتر باقی می ماند و نوشیدنی نهایی کمی رقیق تر است. در هر بار استفاده از این وسیله باید از فیلتر های جداگانه ای استفاده کنید.

  • سایفون: از دستگاه های نسل سوم قهوه ساز های دمی است. جنس فیلتر سایفون پارچه ای و سایفون دارای دو محفظه جداگانه است. در قسمت اول آب جوش و قهوه در قسمت دوم قرار می‌ گیرد.

  • اروپرس: این قهوه ساز ایده آل افرادیست که قهوه با تلخی کم و اسیدیته پایین دوست دارند. این دستگاه، نوشیدنی با غلظت بالا برای شما فراهم می کند. فیلتر کاغذی ایروپرس به صورت فلزی و هم به صورت کاغذی موجود است.

  • V60: عصاره نهایی این نوع دستگاه از ترکیب آب و پودر قهوه تهیه می شود. دستگاه V60 مثل اغلب قهوه ساز های نسل سوم نیاز به فیلتر مخصوص دارد. فیلتری کاغذی که به راحتی در زاویه 60 درجه ای قرار بگیرید و به بدنه قوری به خوبی بچسبد.

  • فرنچ پرس: قهوه ساز فرنچ پرس، شامل یک فیلتر فلزی است. فرنچ پرس یک دستگاه برای عصاره گیری قهوه، فوم گیری شیر و تهیه انواع دمنوش است.

  • اواسولو: یکی از انواع دستگاه های دمی قهوه با شیوه غوطه‌وری کامل می باشد. اگر طرز کار صحیح با این ابزار را یاد بگیرید، فنجان قهوه‌ای بسیار حرفه‌ای و شاید بهتر از بسیاری دیگر از ابزارهای دمی قهوه به شما بدهد. در این مقاله با این دستگاه آشنا خواهید شد. 

دستگاه اوا سولو چیست؟

اواسولو، اسم برندی از شرکتی به نام Eva Denmark می باشد. در واقع، این شرکت از سال 1913 شروع به فعالیت کرده است. اما اسم برند اواسولو (Eva Solo) در سال 1997 متولد شد. از آن زمان تا کنون وسایل آشپزخانه و ابزارهای مختلفی از جمله اواسولو را روانه‌ی بازار کرد.

اواسولو یا کافه سولو، یکی از انواع دستگاه های دمی قهوه بوده که دارای طراحی فوق العاده می باشد. این دستگاه به شیوه غوطه‌وری کامل است. اگر روش صحیح کار با این ابزار را یاد بگیرید، امکان تهیه فنجان قهوه‌ای بسیار حرفه‌ای و با کیفیت خواهید داشت.

این دستگاه، نخستین بار در سال 2003 با طراحی دو نفر از طراحان محصول شرکت اوادانمارک به نام های کلاوس جانسون و هنریک هولبارک، تولید و به بازار عرضه شد. این محصول موفق به کسب جوایز‌ زیادی در حیطه‌ی دیزاین و طراحی از آن خود کرد. از جمله جایزه‌ی Design Plus 2004 و Grand prix de l’art de vivre در سال 2003. 

دستگاه اوا سولو چیست؟
دستگاه اوا سولو چیست؟

ساختار اواسولو

جنس پارچ شیشه‌ای این ابزار از شیشه‌ مقاوم در برابر گرما بوده و دارای ظرفیت 1.25 لیتر است. ابن پارچ، با کاوری از جنس نئوپرین پوشیده شده تا قهوه داخل پارچ شیشه ای را گرم نگه دارد. جالب است بدانید که لباس غواصان نیز از جنس نئوپرین است تا آن ها را زیر آب گرم نگه دارد. شرکت اوا سولو، این قهوه ساز را طوری طراحی کرده که هنگام ریختن قهوه در فنجان، لبه‌ آن به شکل خودکار باز می‌شود. و نیازی به برداشتن درب برای سرو قهوه نیست.

دستگاه اواسولو دارای قسمت مخصوص فیلتر فلزی می باشد. این قسمت به گونه ای طراحی شده که به هوا و بخار داغ قهوه اجازه رد شدن می دهد.

فیلتر اواسولو سه قسمت دارد: 1. فیلتر سوراخ‌دار استیل 2. درزبند یا واشر لاستیکی 3. یک مخروط استیل ضد زنگ. همچنین این فیلتر دارای یک درب کوچک نیز بوده که با یک چرخش کوچک اجازه خروج قهوه را از فیلتر اواسولو می‌دهد. همچنین از سرد شدن قهوه داخل اواسولو نیز جلوگیری می کند.

استفاده از اواسولو

پرس پات، قهوه سازهای خلأ و کافه سولو همگی از یک شیوه دمی مشابه پیروی می‌کنند: دم‌آوری از طریق غوطه‌وری کامل.

شاید بپرسید غوطه‌وری کامل یعنی چه؟ یعنی برای مدت زمان مشخصی دانه‌های قهوه در تماس با آب قرار بگیرند. غیر از اسپرسو، غوطه‌وری کامل یکی از بهترین شیوه های درست کردن قهوه است. زیرا عصاره‌گیری کامل از دانه‌های قهوه را ممکن می‌کند. مخصوصا هنگامی که دمای آب مناسب باشد. تهیه قهوه با اواسولو بسیار آسان است. در ادامه، به شرح طرز کار کردن با اواسولو می پردازیم.

استفاده از اواسولو

طرز کار با اواسولو  

1. اول با آب گرم دستگاه اواسولو را بشویید.

این کار موجب پاک شدن ذرات قهوه دمی های قبلی از دیواره دستگاه می شود. همچنین باعث می شود تا زمان دم قهوه، حرارت کمتری از دست رفته و جداره اواسولو برای دم آوری قهوه گرم شود.

2. دانه‌های قهوه را اضافه کنید.

قهوه باید به سایز قهوه فرنچ پرس آسیاب شود. یعنی به سایز درشت. با درجات مختلف آسیاب این کار را امتحان کنید. به ازای هر فنجان آب، 1 قاشق غداخوری قهوه داخل اواسولو بریزید. درجه آسیاب پودر قهوه مناسب این قهوه ساز، باید زبر باشد.

3. آب را اضافه کنید.

آب را جوشانده و برای 20 تا 30 ثانیه صبر کرده تا خنک شود. بعد آن را داخل اواسولو بریزید. در صورت وجود کتری برقی، دمای آب را برای قهوه لایت رست روی 202 درجه فارنهایت و برای قهوه دارک روی 198 درجه فارنهایت تنظیم کنید. سپس، آب را آهسته روی دانه‌های قهوه آسیاب شده داخل اواسولو بریزید.

4. قهوه و آب را به خوبی مخلوط کنید.

این دستگاه اصولا دارای یک همزن می باشد. به مدت 1 دقیقه با همزن آب و قهوه‌ داخل اواسولو را هم بزنید.

5. فیلتر اواسولو را روی سر دستگاه گذاشته و محکم کنید.

در فیلتر را محکم روی دستگاه گذاشته و از محکم بودن آن مطمئن شوید. زیپ پوشش مقاوم دستگاه را تا انتها بالا بکشید.

6. پس از 4 دقیقه قهوه را از اواسولو داخل فنجان بریزید.

پس از 4 دقیقه قهوه به مقدار کافی دم کشیده و آماده سرو است. از قهوه خود لذت ببرید.

قهوه تهیه شده با اواسولو بسیار خوش طعم و با کیفیت است. چشمانتان را بسته و رایحه قهوه را برای خود توصیف کنید. نوع قهوه‌ استفاده شده در رایحه آن تأثیر بسزایی دارد. چه بوهایی را احساس می کنید؟ شکلات؟ آجیل؟ گل؟ شیرینی؟ حالا روی مزه قهوه تان تمرکز کنید. زبانتان طعم اسیدیته یا ترشی قهوه را به خوبی احساس می‌ کند؟ دقیقا قهوه چه طعمی دارد؟

قهوه ای که به روش صحیح آماده شده، دارای طیف وسیعی از طعم های متفاوت بوده که در فرایند آماده سازی (از برداشت محصول تا فنجان قهوه شما) ایجاد شده است. نه بیش از حد تلخ و نه بیش از اندازه اسیدی و ترش است.

طرز کار با اواسولو  
دستگاه اوا سولو چیست؟

بیشتر بخوانید: پرتافیلتر نیکد چیست؟

نسبت مناسب ترکیب قهوه و آب در دستگاه اواسولو چیست؟

طبق توضیح کمپانی اواسولو، برای تهیه‌ هر فنجان قهوه با این دستگاه، شما به یک فنجان متوسط آب جوش ( ۱۱۰ گرم آب جوش ) و یک قاشق غذاخوری پودر قهوه احتیاج دارید.

ظرفیت ۳ فنجان = ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری قهوه

۴ فنجان = ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری قهوه

۸ فنجان = ۹  تا۱۰ قاشق غذاخوری قهوه

۱۲ فنجان = ۱۳ تا ۱۵ قاشق غذاخوری قهوه

  • نکته: همیشه کمی بیشتر از آب مورد نیازتان برای تهیه قهوه آب جوش تهیه کنید. این آب جوش در ابتدای کار و برای گرم کردن محفظه شیشه‌ای دستگاه اواسولو استفاده می‌شود.

نکات، مزایا و معایب استفاده از دستگاه اواسولو

  1. از نکات مثبت دستگاه اواسولو، وجود کاور نئوپرین می باشد. این کاور، استفاده از اواسولو را آسان تر فرنچ پرس می‌کند. کاور نئوپرین علاوه بر محافظت از پارچ شیشه ای دستگاه در برار ضربه، از دست شما نیز در برابر گرمای دستگاه به هنگام استفاده مراقبت می‌کند. همچنین از اتلاف حرارت جلوگیری می کند.
  2. در سایت اواسولو بیان شده که کاور نئوپرین، به مدت 30 دقیقه قهوه‌ شما را گرم نگه می‌دارد. ولی در واقع همان طور که دانه‌های قهوه و آب باهم در تماس اند، قهوه هنوز درحال دم کشیدن است. اگر قهوه بیش از حد دم بکشد، طعم تلخی به خود گرفته و دیگر طعم خوش یک قهوه تازه را ندارد. بهتر است که تمامی قهوه داخل اواسولو را نوشیده یا حداقل در فنجان خود بریزد. و داخل اواسولو نگه ندارید. با وجود این که این کار موجب تسریع سرد شدن قهوه می شود، اما از بد طعمی و تلخی قهوه جلوگیری می‌کند.
  3. از معایب اواسولو اینست که، در مقایسه با دیگر ابزار های دمی مانند فرنچ پرس و کمکس دارای قیمت بالاتری است. برای مثال یک فرنچ پرس در سایت آمازون حدودا 35 دلار است. اما قیمت اواسولو به 100 دلار هم می‌رسد.

شاید اواسولو به اندازه سایر ابزار دمی قهوه شناخته شده نباشد. ولی رایحه و طعم قهوه‌ تهیه شده با آن، چیزی از سایر ابزار کم ندارد.

نکاتی برای حرفه ای تر شدن

  • همیشه زمان سرو قهوه آن را آسیاب کنید. قهوه آسیاب شده توسط خودتان، دارای عطر و رایحه بهتری می باشد.
  • توجه داشته باشید که درجه آسیاب برای کافه سولو مانند فرنچ پرس باید زبر ( Coarse ) باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه