دسته بندی محصولات

دسترسی سریع

چای کرک چیست؟ طرز تهیه چای کرک

چای کرک

چای کرک، یکی از انواع چای بوده که با چای سیاه و ادویه های مختلف مانند زنجبیل، زعفران، هل، جوز هندی و... آماده می شود. به دلیل وجود این ادویه ها، این چای طبع گرم و خشکی داشته و برای افراد سرد مزاج مفید است. علاوه بر این، باعث بهبود هضم غذا نیز می شود.

منشا این نوشیدنی کشور هند بوده و در مناطق جنوب آسیا و خاورمیانه محبوبیت زیادی دارد.

این چای طعمی قوی، شیرین، کمی تند و حالتی کرمی دارد. کرک در زبان هندی، معنای قوی می دهد؛ از این رو، این نوشیدنی را به دلیل طعم قوی و تندش، چای کرک نامیده اند.

در ادامه این مطلب به این چای خوش طعم، طرز تهیه و خواص آن می پردازیم.

فهرست مطالب

چای کرک چیست؟

یکی از پرطرفدار ترین نوشیدنی های گرم در دنیا، چای است.  بالغ بر 3000 نوع چای در دنیا موجود است که چای کاراک یا کرک، یکی از انواع آن می باشد. این نوشیدنی، از هند منشا گرفته و در ایران و خاورمیانه از محبوبیت بالایی برخوردار است.

این چای هندی، ترکیبی از انواع ادویه ها مانند هل، زعفران، جوز هندی، زنجبیل، دارچین، بادیان ستاره ای، میخک و… با چای سیاه و شکر است که معمولا با شیر هم ترکیب می شود. البته، منطقه سرو این چای در طعم و مزه آن تاثیر می گذارد و ممکن است تفاوت هایی داشته باشد.

این نوشیدنی، طعمی قوی و کمی تند، با طبع گرم دارد. دلیل طبع گرم این چای ادویه های به کار رفته در آن مانند زنجبیل است.

چای کرک
چای کرک چیست؟

معنای کلمه کرک چیست؟

کلمه کرک یا کاراک، به معنای قوی بوده و دارای ریشه هندی است. همانطور که قبلا گفتیم، به دلیل طعم قوی این چای،نام آن را کرک گذاشته اند.
با مصرف یک فنجان از این نوشیدنی، متوجه خواهید شد که خیلی انرژی بخش تر از چای های معمولی است.

طرز تهیه چای کرک

  • شیر: 2 تا 3 لیوان
  • شیر عسلی: 2 قاشق غذاخوری
  • چای سیاه: 2 قاشق غذاخوری
  • هل سبز: 7 تا 8 عدد
  • زنجبیل: 2 تکه تازه
  • فلفل سیاه نکوبیده: 1 قاشق چایخوری
  • دارچین: 1 تکه
  • میخک: 4 عدد
  • زعفران پودر شده: 1/4 قاشق چای خوری
  • پر زعفران برای تزئین: 2 پر برای هر فنجان

اول، کمی شیر را در قوری ریخته و چای سیاه را به آن اضافه کنید. سپس دانه های هل را کوبیده تا پودر و یکدست شود؛ بعد آن را داخل قوری بریزید. برای پخش بوی هل در مواد، ترکیب را هم بزنید. بعد از آن، فلفل سیاه را به آن بیفزایید.

سپس، میخک، چوب دارچین و زنجبیل های تمیز و برش خورده را در قوری ریخته و با ترکیب بگذارید تا بجوشد. بعد از 5 الی 10 دقیقه جوشیدن مواد، پدر زعفران را اضافه کرده و صبر کنید تا عطر و طعم آن در ترکیب پخش شود.

اکنون، شیر عسلی را نیز اضافه کنید. 5 دقیقه اجاده دهید تا با همه مواد ترکیب شده و با حرارت ملایم بجوشد. سپس قوری را از روی حرارت بردارید. نوشیدنی را در فنجان ریخته و با پر زعفران تزیین کنید.

چای کرک
چای کرک، ترکیبات و طرز تهیه آن

خواص چای کرک

  • سلامت قلب:

زعفران موجود در این چای، موجب افزایش اکسیژن در بدن شده و همچنین مانع گرفتگی رگ های قلب می شود. همین موضوع موجب سلامت قلب می شود. علاوه بر این وجود ادویه های دیگر مانند هل، دارچین و … نیز موجب کاهش کلسترول خون و بیماری های قلبی می شود.

  • پیشگیری از سرطان:

ترکیبات این چای، با خاصیت ضد التهابی خود مانع رشد سلول های سرطانی شده و به پیشگیری از سرطان کمک می کنند.

  • موثر بر دیابت:

ادویه های موجود در این چای، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهند. خواص ادویه هایی مانند هل، جینسینگ و… به کنترل قند خون کمک می کنند.

  • سلامت دستگاه گوارش:

این چای، باعث تحریک سوخت و ساز بدن شده و خواص ضد التهابی نیز دارد. همچنین به پیشگیری از بیماری‌ های مربوط به دستگاه گوارش مانند رفلاکس معده، سوزش معده، اسهال و… کمک می کند. همچنین برای از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی معده و نفخ نیز کاربرد دارد.

  • بهبود حافظه:

برای بهبود و تقویت روحیه، حافظه، قابلیت‌های یادگیری و حفاظت سلول‌های مغزی بسیار مفید است. همچنین، برای جلوگیری از بیماری آلزایمر نیز موثر است.

  • ارتقا سیستم ایمنی:

خواص آنتی‌ اکسیدان، ضدآلرژی و ضدمیکروبی این نوشیدنی، بدن را در برابر بسیاری از میکروب و بیماری ها حفظ می کند. خواص زعفران برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و روحیه آن‌ ها بسیار مفید است.

  • کنترل فشارخون:

مصرف این چای، از مسدود شدن رگ ها جلوگیری کرده و فشار خون را کنترل می کند.

  • درمان افسردگی:

خاصیت ضد افسردگی زعفران موجود در آن، بسیار در افراد موثر است. بوی دارچین هم تحریک پذیری و اضطراب را کاهش می دهد.

چای کرک
چای کرک

بیشتر بخوانید: چای ماسالا چیست؟

تفاوت چای ماسالا و چای کرک چیست؟

  • در چای کرک، زعفران وجود دارد. این ادویه، رنگ و بوی دلپذیری به چای می بخشد.
  • چای کرک از نظر ادویه جات، غنی تر است. 
  • چای ماسالا، به خاطر وجود زنجبیل در آن، طعمی تندتر دارد.
  • غلظت و قوت چای کرک، تا حدودی از چای ماسالا بیشتر است.
  • چای کرک طعم لطیف‌ تری نسبت به چای ماسالا دارد. این چای برای افرادی که طعم چای ماسالا برایشان تند و تیز است مناسب می باشد.
  • کالری چای ماسالا بیشتر است. اما، کافئین کمتری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه