چای کرک چیست؟

چای کرک چیست؟ چه تفاوتی با چای ماسالا دارد؟ ما روزانه از چای استفاده می کنیم. گاهی به نوشیدنی خود ادویه هایی مانند هل، دارچین و ... نیز اضافه می کنیم تا عطر و طعم بهتری را تجربه کنیم. در این مقاله، شما را با یکی از خوشمزه ترین چای های دنیا، یعنی چای کرک یا کاراک آشنا خواهیم کرد. اگر تا به حال نام چای کرک را نشنیده و این نوشیدنی خوشمزه را تجربه نکرده اید، خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم. این چای شباهت های بسیاری با چای ماسالا دارد و گاهی با آن اشتباه گرفته می شود. در اینجا به بیان تفاوت های این دو نوشیدنی نیز می پردازیم.

چای کرک چیست؟

یکی از پرطرفدار ترین نوشیدنی های گرم در دنیا، چای است.  بالغ بر 3000 نوع چای در دنیا موجود است. چای کرک، یکی از انواع چای می باشد که در ایران و خاورمیانه از محبوبیت زیادی برخوردار است. این نوشیدنی، از چای های هندی بوده و ترکیبی از انواع ادویه ها است. معمولا با شیر هم ترکیب می شود. چای کرک، نوعی نوشیدنی‌ گیاهی بی نظیر محسوب می شود.

معنای کلمه کرک چیست؟

کلمه کرک یا کاراک، به معنای قوی بوده دارای ریشه هندی است. یعنی چای غلیظ خوش طعم.
با مصرف یک فنجان از این نوشیدنی، متوجه خواهید شد که خیلی انرژی بخش تر از چای های معمولی است.

چای کرک چیست؟ تفاوت آن با چای ماسالا
چای کرک چیست؟

تاریخچه چای کرک

این چای، از زمان های گذشته توسط چایوالا ها در هند سرو میشد. آن را اغلب با حرکات آکروباتیک و مهارت، از بالا به داخل لیوان می ریختند. در سال 1960، چای کرک به اوج شکوفایی خود رسید. این چای ابتدا از هند و کشور های آسیا رواج پیدا کرد و  با گذشت زمان توسط توریست ها و گردشگران اروپایی، به دیگر نقاط دنیا نیز راه پیدا کرد.

خواص چای کرک

  • سلامت قلب:

زعفران موجود در این چای، موجب افزایش اکسیژن در بدن شده و همچنین مانع گرفتگی رگ های قلب می شود. همین موضوع موجب سلامت قلب می شود. علاوه بر این وجود ادویه های دیگر مانند هل، دارچین و … نیز موجب کاهش کلسترول خون و بیماری های قلبی می شود.

  • پیشگیری از سرطان:

ترکیبات چای کاراک، با خاصیت ضد التهابی خود مانع رشد سلول های سرطانی شده و به پیشگیری از سرطان کمک می کنند.

  • موثر بر دیابت:

ادویه های موجود در این چای، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهند. خواص ادویه هایی مانند هل، جینسینگ و… به کنترل قند خون کمک می کنند.

  • سلامت دستگاه گوارش:

این چای، باعث تحریک سوخت و ساز بدن شده و خواص ضد التهابی نیز دارد. همچنین به پیشگیری از بیماری‌ های مربوط به دستگاه گوارش مانند رفلاکس معده، سوزش معده، اسهال و… کمک می کند. همچنین برای از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی معده و نفخ نیز کاربرد دارد.

  • درمان افسردگی:

خاصیت ضد افسردگی زعفران موجود در آن، بسیار در افراد موثر است. بوی دارچین هم تحریک پذیری و اضطراب را کاهش می دهد.

  • بهبود حافظه:

برای بهبود و تقویت روحیه، حافظه، قابلیت‌های یادگیری و حفاظت سلول‌های مغزی بسیار مفید است. همچنین، برای جلوگیری از بیماری آلزایمر نیز موثر است.

  • ارتقا سیستم ایمنی:

خواص آنتی‌ اکسیدان، ضدآلرژی و ضدمیکروبی این نوشیدنی، بدن را در برابر بسیاری از میکروب و بیماری ها حفظ می کند. خواص زعفران برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و روحیه آن‌ ها بسیار مفید است.

  • کنترل فشارخون:

مصرف این چای، از مسدود شدن رگ ها جلوگیری کرده و فشار خون را کنترل می کند.

خواص چای کرک
خواص چای کرک

ترکیبات چای کرک

منطقه سرو این چای، در طعم و مزه آن تاثیر می گذارد و ممکن است تفاوت هایی داشته باشد. ولی ترکیبات اصلی آن شامل آب یا شیر، ادویه ها : هل، زنجبیل، دارچین، زعفران، شکر، چای سیاه مرغوب، انیسون یا بادیان ستاره ای، جینسینگ، میخک و… می باشد.

خواص برخی ادویه های موجود در چای کرک

هل

  • مفید برای دستگاه گوارش
  • سلامت قلب
  • ضد افسردگی
  • خوشبو کننده دهان
  • افزایش اشتها

دارچین

  • رفع التهاب
  • مبارزه با عفونت و ترمیم بافت‌های آسیب دیده
  • پیشگیری از دیابت

جینسینگ

  • افزایش انرژی
  • بهبود توانایی شناختی
  • ارتقا سیستم ایمنی بدن
  • سلامت مو
  • کاهش وزن

زعفران

  • تقویت کننده روحیه و بدن
  • کاهش استرس
  •  کنترل فشارخون
  • روند بهتر هضم غذا

روش آماده کردن چای کرک

  1. با آب جوش یا شیر: آسان ترین روش اینست که، کتری را آب کرده و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید. در صورتی که مایلید پودر چای را در شیر حل کنید، شیر را از قبل بجوشانید. سپس 2 قاشق غذا خوری از چای کرک را در یک لیوان آب جوش یا شیر حل کنید.

  2. استفاده از فرنچ پرس برای دم آوری: در این روش به یک فرنچ پرس، پودر چای کاراک، شیر یا آب نیاز دارید. مقدار 3 پیمانه از چای را داخل فرنچ پرس ریخته، 180 گرم شیر یا آب را جوشانده و به آن اضافه کنید. در آخر سر فرنچ پرس را بگذارید. توصیه می شود که 2 یا 3 بار اهرم فرنچ پرس را پایین و بالا کنید. تا پودر چای با شیر بهتر مخلوط شود. پس از 10 دقیقه چای دم کشیده و می توانید نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید: چای ماسالا چیست؟

روش آماده کردن چای کرک
روش آماده کردن چای کرک

تفاوت چای ماسالا و چای کرک چیست؟

  • در چای کرک، زعفران وجود دارد. این ادویه، رنگ و بوی دلپذیری به چای می بخشد.
  • چای کرک از نظر ادویه جات، غنی تر است. 
  • چای ماسالا، به خاطر وجود زنجبیل در آن، طعمی تندتر از چای کرک دارد.
  • غلظت و قوت چای کرک، تا حدودی از چای ماسالا بیشتر است.
  • چای کرک طعم لطیف‌ تری نسبت به چای ماسالا دارد. این چای برای افرادی که طعم چای ماسالا برایشان تند و تیز است مناسب می باشد.
  • کالری چای ماسالا بیشتر از چای کرک است. اما، چای کاراک کافئین بیشتری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

با تخفیف سفارش بده!

خرید اول: first

ارسال رایگان اصفهان: isfahan

دلیل بازگشت وجه