قهوه کورتادو چیست؟ کورتادو یکی از انواع نوشیدنی های گرم بوده که پایه اصلی آن اسپرسو است. کورتادو، از مقدار یکسان شیر گرم و اسپرسو تشکیل می شود. شیر به کار رفته در قهوه کورتادو مانند بسیاری از نوشیدنی های قهوه دیگر، جوشیده شده و به کاهش میزان اسیدیته قهوه کمک می کند.
این نوشیدنی با طعم غنی، بوی پررنگ و بافت صاف خود از نوشیدنی های دیگر متمایز شده است. فقط کافیست میان تندی و طعم قوی اسپرسو و شیر گرم و خامه ای تعادل برقرار کنید و از نوشیدنی خود لذت ببرید.
برای آشنایی بیشتر با قهوه کورتادو این نوشیدنی خوش طعم، از شما دعوت می کنیم تا با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
قهوه کورتادو چیست؟
کورتادو یکی از نوشیدنی های گرم بر پایه قهوه بوده که از نسبت مساوی اسپرسو و شیر فوم دار تهیه می شود. منشا این قهوه به اسپانیا بازمیگردد و در زبان این کشور به معنی “برش” است؛ به این دلیل که، اغلب اسپرسو با شیر فوم دار بریده می شود.
قهوه کورتادو، طعم غنی و متعادل، بافت خامه ای و صاف و رایحه ای پررنگ دارد؛ همین ویژگی ها این نوشیدنی را از سایر گونه های نوشیدنی متمایز کرده است. این نوشیدنی معمولا با یک شیرینی هنگام صبحانه یا عصرانه گزینه دلچسبی است.
اغلب، کورتادو سنتی بدون ماده شیرین کننده آماده می شود و تنها ترکیبات آن اسپرسو و شیر می باشد؛اگر هم کمی شیرین باشد، به دلیل قند های طبیعی موجود در شیر است. اگر جزو افرادی هستید که یک نوشیدنی شیرین تر می خواهید، نوع کوبایی کورتادو را امتحان کنید که با شکر، شیر غلیظ و قهوه تهیه می شود.
تاریخچه قهوه کورتادو
کورتادو در اسپانیا پدید آمده و بعد از آن در پرتغال و آمریکای لاتین گسترش پیدا کرد. این قهوه را بیشتر در زمان صبحانه یا بعداظهر ها سرو می کردند.
برخلاف خیلی از قهوه هایی که که از ایتالیا نشات گرفته، باید بگوییم کورتادو ایتالیایی نیست. بلکه منشا آن اسپانیا است. کورتادو به معنی بریدن یا برش است. این اسم به طعم آن هیچ اشاره ای ندارد؛ بلکه به طرز تهیه آن مربوط می شود. یعنی در کورتادو شیر از اسپرسو تلخ می گذرد (اسپرسو را برش می دهد) و یک طعم دلنشین و متمایز به خود می گیرد.
طرز تهیه قهوه کورتادو
مواد لازم:
- اسپرسو دبل شات
- شیر جوشیده شده: یک دوم میزان اسپرسو
- فوم شیر
- سیروپ وانیلی برای مزه دار کردن: به مقدار لازم (طعم سیروپ بستگی به ذائقه خودتان دارد)
برای تهیه فوم شیر می توانید به “ تهیه فوم در خانه ” مراجعه کید.
دستور العمل تهیه کورتادو
- ابتدا قهوه اسپرسو را دم کنید. در مرحله دوم، شیر را بجوشانید.
- از افزودنی دلخواهتان برای طعم دار کردن قهوه استفاده کنید. مانند سیروپ وانیلی، کارامل و…. طعم دهنده را به خوبی با اسپرسو ترکیب کنید.
- اکنون شیر را به ترکیب اضافه کنید و در آخر یک لایه نازک و ظریف فوم شیر روی آن قرار دهید.
طرز تهیه کورتادو با قهوه فوری
قهوه فوری را با مقدار کمی آب ترکیب کنید تا بافت و غلظت اسپرسو را پیدا کند. سپس شیر جوشیده شده را به آن اضافه کنید. (نسبت 1 به 1 را رعایت کنید)
در این روش، با استفاده از شیر سرد و یخ بجای شیر جوشیده شده، می توانید یک آیس کورتادو تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: انواع نوشیدنی بر پایه اسپرسو
نکاتی درمورد تهیه کورتادو
- این نوشیدنی را بدون فوم شیر هم میتوان سرو کرد.
- نیاز به فوم دادن زیاد از حد شیر نیست. همان مقدار فوم حاصل از جوش آمدن شیر کافیست.
- رایج است که کورتادو در لیوان های کوچک سرو می شود؛ به طوری که کاملا لیوان را پر کند. برخی از باریستاها از لیوان های کوتاه با لبه نازک به نام جبل الطارق استفاده می کنند.
- استفاده از شیر های گیاهی مانند شیر بادام، جودوسر و نارگیل نیز در تهیه کورتادو موردی ندارد.
- انتخاب دستگاه قهوه ساز با کیفیت و قهوه مرغوب و تازه، کورتادوی بهتری به شما ارائه خواهد داد.
تفاوت قهوه کورتادو با قهوه پیکولو، ماکیاتو، لاته و کاپوچینو چیست؟
- ترکیبات پیکولو شامل یک شات ریسترتو و فوم شیر است. تفاوت این دو در میزان قهوه شان می باشد؛ در تهیه کورتادو باید از دبل اسپرسو و در پیکولو از قهوه ریسترتو استفاده شود. با استفاده در اسپرسو در آماده سازی پیکولو، قهوه شما تلخی بیشتر و بافت بدی پیدا می کند.
- ماکیاتو به معنای “مشخص شده” و شامل ترکیبات اسپرسو و فوم شیر(یعنی بيش از 25 درصد از حجم قهوه) می باشد؛ در کورتادو میزان اسپرسو و شیر مساوی و کف شیر بسیار کم است.
- کاپوچینو دارای شیر بیشتری نسبت به کورتادو است.
- در آخر لاته از کاپوچینو و کورتادو دارای میزان شیر بیشتری است.
شما می توانید با مطالعه دیگر مقالات تئو کافی به طور جداگانه با هر یک از این قهوه ها آشنا شوید: قهوه پیکولو چیست؟، قهوه ماکیاتو چیست؟ طرز تهیه آن، کاپوچینو چیست؟طرز تهیه کاپوچینو و لاته چیست؟ طرز تهیه لاته