دسته بندی محصولات

دسترسی سریع

قهوه کلد برو چیست؟ طرز تهیه قهوه کلد برو

قهوه کلد برو چیست؟ طرز تهیه قهوه کلد برو

آیا نام قهوه کلد برو را شنیده اید؟ می دانید چطور تهیه می شود؟ هنگامی که درباره قهوه صحبت می شود، اکثرا به یاد نوشیدنی های گرم می افتند. اما امروزه با توجه به محبوبیت بی اندازه قهوه، علاقمندان این نوشیدنی در طی زمان تغییراتی در آن ایجاد کرده و با طعم های گوناگونی آن را امتحان کرده اند. تبدیل قهوه از یک نوشیدنی گرم به نوشیدنی سرد، یکی از این تغییرات مهم است. 

چندین سال قبل، مردم کوبا برای تهیه قهوه یک فرمول جدید کشف کردند که این فرمول، همان قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم است. این نوشیدنی یک انتخاب لذت بخش برای طرفداران قهوه در روز های گرم است.

از دلایل محبوبیت کلد برو، عطر و طعم قوی آن بوده که بخاطر حوصله زیادی که برای تهیه این نوشیدنی صرف می شود، قهوه نهایی، خالص ترین مزه را دارد.

برای آشنایی با این نوشیدنی و طرز تهیه آن با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

قهوه کلد برو چیست؟
قهوه کلد برو چیست؟

قهوه کلد برو چیست؟

برای اولین بار، این نوشیدنی خاص در کشور کوبا درست شد. مهمترین تفاوت این نوشیدنی با سایر قهوه ها، در نحوه دم آوری آن است. قهوه های دیگر مانند قهوه ترک یا اسپرسو، برای عصاره گیری به آب جوش نیاز دارند. در این روش ها، دما و کیفیت دانه قهوه اهمیت بالایی در تهیه نوشیدنی دارند.

در تهیه کلد برو، برخلاف سایر روش ها، عامل دما حذف شده و از آب سرد برای آماده سازی آن استفاده می شود. به جای دما، در تهیه این قهوه “زمان” مهم است؛ قهوه با آب سرد ترکیب می شود و اجازه می دهیم تا زمان زیادی طی شود.

به دلیل اینکه کلد برو زمان و حوصله بسیاری برای آماده سازی نیاز دارد، در مقایسه با سایر روش ها عطر، طعم و عصاره قوی تری ارائه می دهد.

کلد برو، به راحتی در منزل قابل تهیه بوده و چند روز متوالی  می توان آن را در یخچال نگهداری کرد.

طرز تهیه قهوه کلد برو

مواد لازم:

  • دانه قهوه: 230 گرم (8 اونس)
  • آب سرد: 8 فنجان
  • فرنچ پرس یا ظرف شیشه ای درب دار 
  • صافی ریز یا توری

نکته1: میزان رست دانه های قهوه و کیفیت دانه ها در طعم قهوه تاثیرگذار است. رست دانه ها بیشتر سلیقه ای است اما در این روش معمولا کمی برشته و تیره تر هستند.

نکته2: درجه آسیاب برای این نوع قهوه، Coarse یا نسبتا درشت می باشد.

روش تهیه کلد برو در خانه

  • ابتدا، دانه های قهوه با درجه مناسب آسیاب شود. آسیاب قهوه کلد برو نبستا درشت است؛ اگر از آسیاب ریز استفاده کنید، قوه شما تلخ و کدر می شود.
  • آب و قهوه را در ظرف شیشه ای به آرامی باهم ترکیب کرده و اجازه دهید فرایند طبیعی خودش را طی کند. از فشردن دانه های قهوه با قاشق فلزی خودداری کنید؛ زیرا بر طعم و کیفیت نهایی نوشیدنی تاثیر می گذارد. در صورت استفاده از فرنچ پرس، اهرم فشار را به پایین فشار ندهید؛ فقط باید قهوه و آب را داخل فرنچ پرس ریخته و بگذارید کم کم ترکیب شوند. 
  • حالا فرنچ پرس یا طرف شیشه ای را در یخچال قرار داده و 18 تا 24 ساعت زمان دهید تا قهوه آماده شود. درب ظرف شیشه ای باید محکم بسته شده باشد. اگر از فرنچ پرس استفاده می کنید، درب آن را گذاشته و اهرم را بالا نگهدارید؛ همچنین با پیچیدن یک سلفون به آن، مانع نفوذ هوا به درون ظرف شوید.
  • در پایان، قهوه را از صافی رد کرده و قهوه را فیلتر کنید. در فرنچ پرس، اهرم را آرام به طرف پایین فشار دهید و قهوه را با توری ریز صاف کنید.
  • برای سرو، لیوان را با یخ پر کرده و بعد نصف فنجان کلد برو و نصف فنجان آب سرد در آن بریزید. در صورت تمایل به نوشیدنی خود شکر یا خامه فرم دار اضافه کنید.

نکته1: کلد برو را با شیر هم میتوانید سرو کنید. اما برای دم آوری نمی توان از شیر استفاده کرد زیرا به خوبی دم نمی کشد.

نکته2: تهیه قهوه کلد برو با شیر های گیاهی، قهوه ای بسیار خوش طعم به شما می دهد؛ مخصوصا شیر نارگیل و شیر بادام.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آیس دالگونا

قهوه کلد برو
طرز تهیه قهوه کلد برو

قهوه ساز کلد برو چیست؟

یکی دیگر از ابزار تهیه این قهوه، قهوه ساز کلد برو است. قهوه تهیه شده با این دستگاه، با آیس کافی متفاوت می باشد؛ چون در آیس کافی، قهوه تهیه شده با آب جوش را روی یخ می ریزند؛ اما در کلد برو، قهوه با آب سرد آماده می شود.

آماده سازی قهوه با این قهوه ساز، اگر چه زمان بر است اما یک نوشیدنی با عصاره گیری کامل و دلنشین خواهید داشت.

آشنایی با سایر قهوه ساز ها: انواع دستگاه های قهوه ساز دمی، دستگاه اوا سولو چیست؟

روش دم کردن قهوه با قهوه ساز کلد برو

این وسیله دارای سه مخزن است. مخزن زیرین، برای ریختن قهوه به داخل آن؛ مخزن وسط، برای قهوه آسیاب شده و محل فیلتر کلد برو و مخزن بالایی که برای آب است.

برای آماده سازی قهوه با کلد برو، اول فیلتر را در مخزن میانی قرار داده و قهوه آسیاب شده را روی آن میریزیم. بعد، در مخزن بالایی آب را اضافه کرده و شیر میان دو مخزن را باز می کنیم. حالا باید زمان دهیم تا عصاره گیری شود. بعد از اتمام عصاره گیری، مخزن زیرین را جدا و قهوه را سرو می کنیم.

نکاتی برای تهیه قهوه کلد برو

  • زمان، در تهیه این نوشیدنی اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل در طی این مدت زمان، باید ظرف شیشه ای یا فرنچ پرس شما تمیز و با اندازه نسبتا بزرگ باشد. درب ظرف نیز باید محکم بسته شده باشد تا طعم و عطر قهوه شما از بین نرود.
  • پیشنهاد ما، استفاده از آب تصفیه شده یا آب معدنی است. زیرا وجود ناخالصی در آب بر طعم نهایی قهوه تاثیر می گذارد.
  • در صورت نگهداری از کلد برو در یخچال برای چند روز، به آن شیر یا مواد فاسد شدنی اضافه نکنید.
قهوه کلد برو چیست؟ طرز تهیه قهوه کلد برو
قهوه ساز کلد برو

تفاوت آیس کافی با کلد برو

  • آیس کافی، در واقع قهوه داغیست که با افزودن یخ به آن، سرد می شود. اما کلد برو با آب سرد دم می شود.
  • مدت زمان دم آوری کلد برو 12 تا 24 ساعت و آیس کافی تنها چند دقیقه است.
  • در دم آوری کلد برو از دانه های قهوه درشت استفاده می شود. در حالی که در تهیه آیس کافی، با توجه به روش دم اولیه، انواع سایز دانه قهوه قابل استفاده است.
  • طعم کلد برو، شیرین تر و روان تر و طعم آیس کافی، تلخ تر و قوی است.
  • اسیدیته قهوه کلد کمتر و آیس کافی بیشتر است.
  • میزان کافئین قهوه سرد دم نسبت به آیس کافی بیشتر است.
  • آیس کافی، بهترین طعم خود را تا یک روز نگه می‌دارد. اما کلد برو تا دو هفته هم طعم اصلی خود را حفظ می‌ کند.
  • از نظر هزینه، قهوه کلد نسبت به آیس کافی گران تر است.

سوالات متداول

آسیاب قهوه مناسب کلد برو باید چگونه باشد؟

درجه آسیاب باید درشت یا Coarse باشد.

آیا می‌توان کلد برو را با شیر درست کرد؟

برای دم کردن، فقط باید از آب استفاده شود. در زمان سرو می توان شیر یا خامه اضافه کرد.

میزان رُست کلد برو باید چقدر باشد؟

به طور کلی به ذائقه افراد بستگی دارد. افراد علاقمند به قهوه قوی و تلخ از رست های تیره و برشته تر استفاده می کنند.

دلیل محبوبیت کلد برو چیست؟

طعم خالص و عطر قوی این نوشیدنی از دلایل محبوبیت آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه