کاپوچینو چیست؟ طرز تهیه کاپوچینو

طرز تهیه کاپوچینو

طرز تهیه کاپوچینو، پرسشی است که احتمالا برای هر عاشق قهوه‌ای پیش آمده است. کاپوچینو، یک نوع نوشیدنی گرم و محبوب ایتالیایی بوده که از قهوه اسپرسو، شیر فوم دار و کف شیر تشکیل شده است. یک کاپوچینوی خوب، دارای سه قسمت است: قهوه اسپرسو، شیر گرم، و کف شیر.

محبوبیت کاپوچینو به دلیل ترکیب خوبی است که بین مزه قوی قهوه و ملایمت کف شیر ایجاد می‌ کند. این ترکیب، هم برای کسانی که دوست دارند قهوه‌شان کمی شیرین باشد و هم برای آن‌ ها که به دنبال طعم قوی قهوه هستند، جذاب است.

در دنیای پرتحرک امروز، کاپوچینو بیش از یک نوشیدنی است؛ این خود بخشی از تاریخ فرهنگی و هنری نوشیدنی‌ های بر پایه قهوه است. در این بخش از مجله تئو کافی، با این نوشیدنی خوشمزه، روش تهیه آن و نکاتی برای داشتن یک قهوه با کیفیت تر آشنا خواهید شد.

فهرست مطالب

کاپوچینو چیست؟

قهوه، یک نوشیدنی محبوب با طرفداران بسیار زیاد در دنیا است و کاپوچینو، یکی از نوشیدنی های گرم و خوش طعمیست که از قهوه به دست می آید. 

کاپوچینو ترکیبی منحصر به فرد از اسپرسو، شیر داغ و کف شیر است که تجربه‌ ای دلپذیر از نوشیدن قهوه را ارائه می دهد. اسپرسو، قلب تپنده‌ کاپوچینو بوده و نقش کلیدی در این نوشیدنی ایفا می‌ کند. شیر داغ، بافتی نرم و خامه‌ ای به نوشیدنی می دهد که با کف شیر سبک و ملایمی همراه می‌ شود، تا تجربه‌ ای بی‌نظیر را به ارمغان آورد. پودر کاکائو یا دارچین اضافه شده روی کاپوچینو نه تنها به زیبایی آن می‌افزاید، بلکه لایه‌ای از طعم خوشایند را به نوشیدنی اضافه می‌کند.

کاپوچینو، علاوه بر طعم بی‌نظیرش، به دلیل سهولت تهیه، در میان دوستداران قهوه محبوبیت یافته است. آماده‌سازی آن در خانه نیز ساده است و به دستگاه‌ پیچیده‌ای نیاز ندارد. همچنین، در فصول سرد یکی از نوشیدنی های گرم و لذتبخش، کاپوچینو است. با مطالعه مقاله انواع نوشیدنی های گرم زمستانی با 10 آموزش طرز تهیه؛ کافئین دار و بدون کافئین، با انواع نوشیدنی های مناسب فصل سرما آشنا شوید و طرز تهیه آن ها را یاد بگیرید.

انواع کاپوچینو

کاپوچینو سنتی: همان نوع معمولی کاپوچینو است که از کف شیر بخار داده شده و اسپرسو دوبل تهیه می شود.

کاپوچینو مرطوب: به کیارو کاپوچینو یا کاپوچینوی سبک نیز معروف است. کاپوچینوی مرطوب، نسبت به کاپوچینوی سنتی شیر فوم دار بیشتر و کف شیر کمتری دارد. این نوع کاپوچینو دارای طعم خامه‌ ای و ملایم‌تر بوده و در کافی‌شاپ های مدرن و موج سوم بسیاری سرو می شود.

کاپوچینو خشک: نام دیگر آن کاپوچینو اسکورو است. کاپوچینوی خشک دارای کف شیر بیشتر و شیر فوم دار کمتر نسبت به کاپوچینوی مرطوب است. نسبت شیر ​​به اسپرسو نیز در آن، دو برابر است.

کاپوچینو سرد: این نوع کاپوچینو بیشتر در سال‌ های اخیر رایج شده و طرفداران خود را دارد. به جای شیر بخار داده شده، با شیر سرد و یخ تهیه شده و کف شیر سرد نیز در بالا اضافه می شود.

ترکیبات کاپوچینو

کاپوچینو، ترکیبی از اسپرسو و شیر فوم دار یا بخار داده شده  است. برای تهیه یک فنجان کاپوچینو، یک یا دو شات اسپرسو، شیر غلیظ دارای بافت و فوم شیر نیاز است.

همچنین ترکیبات پودر های آماده کاپوچینو، حاوی قهوه فوری، کافی میت(پودر کریمر غیر لبنی) و شکر می باشد.

نکته: کرمر یا پودر خامه ای کننده موجود در نوشیدنی کاپوچینو، معمولاً از مواد غیر لبنی تهیه می‌ شود؛ به این معنی که در آن از شیر یا خامه حیوانی استفاده نمی‌ شود. برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند یا رژیم غذایی گیاه‌ خواری دنبال می‌کنند، کرمرهای غیر لبنی مانند کرمرهای بر پایه سویا یا بادام، جایگزین‌ های محبوبی هستند و مزه‌ای مشابه به خامه حیوانی به کاپوچینو می‌ دهند. این کرمر های غیر لبنی همچنین گزینه‌ ای عالی برای افرادی که به دنبال تجربه‌ ای کم چرب‌ تر یا گزینه‌ هایی با کالری پایین‌ تر هستند می باشد. زیرا بسیاری از آن‌ ها کم چربی‌تر از نوع لبنی‌شان هستند. به علاوه، استفاده از کرمرهای غیر لبنی می‌ تواند برای حفظ محیط زیست نیز مفید باشد؛ چون معمولاً تولید آن‌ها نیاز به منابع کمتری نسبت به تولید محصولات لبنی دارد.

علاقه‌ مندان به کاپوچینو که به دنبال جایگزین‌ های غیر لبنی هستند، می‌ توانند به سادگی کاپوچینوی خود را از تئو کافی، تهیه کنند. 

طرز تهیه کاپوچینو
طرز تهیه کاپوچینو

طرز تهیه کاپوچینو

تهیه کاپوچینو به روش خانگی

2 قاشق غذاخوری قهوه فوری و 2 قاشق غذاخوری شکر (یا به میزان دلخواه) را در یک فنجان بزرگ ریخته و یک سوم فنجان آب جوش به آن اضافه کنید. سپس ترکیب را با همزن هم بزنید تا کاملاً مخلوط شده و کمی کف کند.

کف شیر: در حدود 200 میلی‌ لیتر (یک فنجان) شیر را در یک قابلمه کوچک قرار دهید. شیر را تا زمانی که گرم شود بدون اینکه به جوش بیاید حرارت دهید. سپس با استفاده از همزن برقی یا پمپ دستی کف‌ساز شیر، شیر را هم بزنید تا کف زیادی ایجاد شود.

ترکیب کاپوچینو: نصف شیر گرم و بدون کف را به آرامی به اسپرسوی فوری اضافه کنید. سپس کف شیر را روی آن اضافه نمایید تا فنجان شما یک سوم اسپرسو، یک سوم شیر و یک سوم کف شیر باشد.

تهیه کاپوچینو با دستگاه اسپرسوساز

ابتدا شات اسپرسو را تهیه کنید. سپس شیر را تا زمانی که گرم و کف‌ دار شود حرارت دهید. ابتدا شیر و بعد کف شیر را به آرامی به اسپرسو اضافه کنید تا سطح آن سه بخش شود: اسپرسو، شیر گرم، و کف شیر.

طرز تهیه کاپوچینو با استفاده از موکاپات

قهوه را در قسمت پایینی موکاپات ریخته و آب جوش اضافه کنید. بگذارید تا قهوه به آرامی از قسمت بالایی دستگاه خارج شود. شیر را جداگانه گرم و کف دار کنید و به قهوه اضافه کنید.

روش تهیه کاپوچینو بدون استفاده از دستگاه

از پودر قهوه فوری یا قهوه دمی برای تهیه یک فنجان قهوه غلیظ استفاده کنید. شیر را در یک شیشه دهان‌ گشاد بریزید، درب آن را ببندید و به مدت 30 تا 60 ثانیه تکان دهید تا کف کند. بعد، شیر را گرم کنید تا کف آن پایدار شود. کف شیر را بر روی قهوه قرار داده و به آرامی هم بزنید.

آماده سازی کاپوچینو با پودر فوری

آماده‌سازی مخلوط کاپوچینو: از پودر کاپوچینو آماده که در فروشگاه‌ ها موجود است استفاده کنید. مقدار پودر مورد نظر را طبق دستورالعمل روی بسته‌بندی، در یک فنجان قرار دهید.

افزودن آب یا شیر: آب جوش یا شیر داغ را به میزان توصیه شده بر روی بسته‌ بندی به پودر اضافه کنید. به خوبی هم بزنید تا کاپوچینوی شما آماده شود.

نحوه سرو کاپوچینو

یک فنجان ایده‌آل برای کاپوچینو، معمولاً با ظرفیتی حدود 220 میلی‌ لیتر عرضه می‌ شود که ترجیحاً باید دهانه‌ای گسترده داشته باشد و از مواد باکیفیت مانند چینی یا سرامیک ساخته شده باشد.

نکته: کیفیت فوم شیر در تجربه‌ کاپوچینو بسیار موثر است؛ اما این فوم به سرعت خنک می‌ شود. پس مهم است که این نوشیدنی به سرعت سرو و مصرف گردد تا از خنک شدن فوم آن پیشگیری شود. هنگام نوشیدن کاپوچینو، بهتر است فوم را به هم نزنیم و از طعم و دمای منحصر به فرد و ملایم فوم شیر، نهایت بهره را ببریم. 

طرز تهیه کاپوچینو
طرز تهیه کاپوچینو

خواص کاپوچینو و مضرات مصرف زیاد از حد آن

خواص:

  • جلوگیری از مشکلات پوستی و تقویت سفیدی پوست.
  • تاًثیر بر حافظه کوتاه مدت؛ کاپوچینو به طور خاص سرعت واکنش مغز هر فردی را افزایش می دهد. در واقع، کافئین موجود در این نوشیدنی تاثیر مستقیمی روی قسمت حافظه و حواس انسان می گذارد.
  • درمان میگرن و سر دردهای سخت با نوشیدنی یک لیوان کاپوچینو در روز. 
  • کاهش استرس و اضطراب، ایجاد آرامش اعصاب.
  • کمک به هضم غذا و سیستم گوارش.

مضرات:

تعادل، در مصرف یک لیوان تا دو لیوان کاپوچینو در روز است. اینجا به چند مورد از مضرات مصرف بیش از حد کاپوچینو اشاره می کنیم.

  • افزایش ترشح اسید معده و به دنبال آن، بالا رفتن احتمال ابتلا به بیماری‌ معده و سیستم گوارشی.
  • کاهش عملکرد مغز و تاثیر مخرب بر بخش هایی از سیستم عصبی بدن.
  • ایجاد تپش قلب، سوء هاضمه، افزایش فشار خون و بی خوابی به دلیل وجود کافئین در قهوه.

نکات طلایی تهیه کاپوچینوی باکیفیت

برای تهیه یک فنجان قهوه کاپوچینو با کیفیت و با طعم و عطر عالی، نکات طلایی زیر را مد نظر قرار دهید.

  • انتخاب دانه‌ های قهوه: استفاده از دانه‌ های قهوه تازه و باکیفیت بالا، لازمه تهیه هر نوشیدنی بر پایه قهوه است. دانه‌ های قهوه باید به تازگی برشته شده باشند.

  • آسیاب قهوه: درست قبل از دم آوری، قهوه تان را آسیاب کنید. این کار، به حفظ عطر و طعم آن کمک می‌ کند. آسیاب قهوه باید زبری مناسبی داشته باشد؛ نه خیلی ریز و نه خیلی درشت.

  • رعایت نسبت‌ ها: برای تهیه یک کاپوچینو استاندارد، نسبت‌ های مناسب از قهوه اسپرسو، شیر گرم و کف شیر لازم است. معمولاً نسبت مساوی از هرکدام توصیه می‌ شود.

  • دمای اسپرسو و شیر: دمای ایده‌آل برای تهیه اسپرسو بین 90 تا 96 درجه سانتی‌ گراد است. شیر نیز باید تا دمایی حدود 65 درجه سانتی‌گراد گرم شود.

  • تازگی شیر: شیر تازه و باکیفیت طعم بهتری دارد. همچنین، کف بهتری نیز تولید می‌ کند. استفاده از شیر با چربی متعادل،(معمولاً نیم‌چرب) برای کف‌ دهی ایده‌آل است.

  • اجتناب از کف زیاد از حد: کف شیر نباید خیلی زیاد باشد. زیرا باعث ایجاد حباب‌ های درشت و ناپایدار می شود.

  • تازه مصرف کنید: کاپوچینو، یک نوشیدنی با شیر کف دار است که باید بلافاصله بعد از تهیه مصرف شود. شیر کف‌دار زمانی بهترین طعم را دارد که تازه باشد.
  • نگهداری کوتاه مدت: اگر نیاز به نگهداری کاپوچینو برای مدت کوتاهی دارید، آن را درون یخچال قرار دهید. اما توجه کنید که کیفیت شیر کف‌دار زود به زود افت خواهد کرد و جدایی شیر و کف پس از چند ساعت اتفاق خواهد افتاد.
طرز تهیه کاپوچینو
کاپوچینو با کیفیت

نکاتی برای نگهداری صحیح از کاپوچینو

  • دمای مناسب: پودر کاپوچینو باید در مکانی خنک و دور از گرما نگهداری شود. دمای ایده‌آل برای نگهداری، اغلب بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد است.

  • نگهداری دور از رطوبت: اطمینان حاصل کنید که پودر کاپوچینو در محیطی خشک نگهداری شود. رطوبت می‌ تواند باعث تجمع و خرابی پودر شود.

  • بسته‌ بندی محکم: هنگام استفاده از پودر کاپوچینو، مطمئن شوید که بسته‌ بندی آن را به خوبی بسته و محکم کرده‌ اید. بسته‌ بندی‌ های مجهز به زیپ‌، برای این منظور بسیار مناسب هستند.

  • دور از نور مستقیم: نگهداری پودر کاپوچینو در جایی که در معرض نور مستقیم خورشید یا سایر منابع نور قوی قرار نگیرد، ضروری است.

  • ظرف نگهداری مناسب: ترجیحاً از ظروف هوابند و نوربند مانند شیشه‌ های تیره یا کانتینر های سرامیکی برای نگهداری پودر کاپوچینو استفاده کنید.

  • تاریخ انقضا: همیشه تاریخ انقضای محصول را چک کنید و پودر کاپوچینو را قبل از تاریخ انقضا مصرف نمایید.

  • عدم قرارگیری در کنار مواد معطر: پودر کاپوچینو می‌ تواند بو را جذب کند؛ بنابراین باید آن را دور از مواد غذایی یا مواد دیگر با بوی قوی نگهداری کرد.

  • جلوگیری از نفوذ حشرات و مواد خارجی: مطمئن شوید که محل نگهداری پودر کاپوچینو به گونه‌ ای باشد که از ورود حشرات و گرد و غبار به داخل آن جلوگیری شود.

با رعایت این نکات می‌توانید اطمینان حاصل کنید که پودر کاپوچینوی شما تا حد امکان تازه و خوش طعم باقی می‌ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه