آفوگاتو چیست؟ طرز تهیه آفوگاتو

آفوگاتو چیست؟

آفوگاتو چیست؟ یک دسر خوشمزه ایتالیایی که با اسپرسوی داغ و بستنی تهیه می شود. درواقع این یک دسر دو ماده ای با طرز تهیه بسیار آسان بوده که حتی نیاز به دستور تهیه خاصی ندارد. نتیجه این ترکیب، یک دسر گرم و سرد، تلخ و شیرین با بافتی خامه ای و خوشمزه است. گاهی مواد دیگری به دلخواه افراد مانند آجیل، خامه و سس شکلات نیز به آفوگاتو افزوده می شود.

در این مقاله قصد داریم شما را با این دسر و طرز تهیه آن آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

آفوگاتو چیست؟

آفوگاتو، یک نوشیدنی و دسر برپایه قهوه است که ریشه ایتالیایی داشته و در انگلیسی به معنی “غرق شده” ترجمه شده است. این اسم بیشتر بر اساس نحوه آماده کردن این دسر می باشد؛ زیرا به نحوی بستنی در قهوه غرق می شود. در این دسر ساده و خوشمزه، مواد سرد و گرم یعنی اسپرسوی داغ و ژلاتو وانیلی یا بستنی باهم ترکیب می شوند. در نتیجه یک دسر خامه ای و نرم، با طعم تلخ و شیرین به دست می آید.

اغلب، اسپرسو داغ درست قبل از سرو دسر روی بستنی ریخته می شود و ترکیبی خاص از بافت گرم و سرد و تعامل طعم ها ایجاد می شود. آفوگاتو یک گزینه عالی و جذاب برای پذیرایی و تحت تاثیر قرار دادن افراد در مهمانی و دورهمی هاست.

آفوگاتو چیست؟
آفوگاتو چیست؟

تاریخچه آفوگاتو

برخی اعتقادات بر این است که این دسر از قرن 20 سرچشمه گرفته است؛ اما تاریخچه دقیق آن مشخص نیست. نظریه های مختلفی درمورد تاریخچه آفوگاتو وجود دارد که به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم.

یکی از نظریه ها این است که در گذشته در کافی شاپ های ایتالیایی برای دور نریختن باقیمانده ژلاتو در پایان روز، قهوه اسپرسوی داغ را روی آن می ریختند و به این ترتیب یک دسر خوشمزه به وجود آوردند.

در یک نظریه دیگر، گفته شده که آفوگاتو الهام گرفته از دسر زوپا اینگلسه است. این، یک دسر لایه لایه بوده که معمولاً از کیک اسفنجی، کاسترد و لیکور تشکیل شده است.

در هر صورت آفوگاتو به تدریج به یک دسر محبوب در ایتالیا تبدیل شد و کم کم در جهان شناخته شد. این دسر امروزه در منوی بسیاری از کافه ها وجود دارد و مورد علاقه دوستداران قهوه و بستنی است.

ترکیبات آفوگاتو چیست؟

آفوگاتو از ترکیب یک اسکوپ بستنی، و یک شات اسپرسو تهیه می شود. 

در تهیه این دسر توصیه می شود که قهوه را درست قبل از سرو روی بستنی بریزید و قبل از آب شدن بستنی آن را میل نمایید.

بعضی از افراد آفوگاتو را با بستنی با طعم قهوه یکی می دانند؛ اما این دسر کاملاً با بستنی قهوه فرق دارد.

ترکیبات آفوگاتو چیست؟
ترکیبات آفوگاتو

طرز تهیه آفوگاتو

مواد لازم

  • 1 یا 2 پیمانه بستنی وانیلی یا ژلاتو
  • 1 شات اسپرسو داغ

اگر ژلاتو ندارید از بستنی وانیلی با کیفیت استفاده کنید.

چگونه آفوگاتو درست کنیم؟

تهیه آفوگاتو آسان و سریع است.

  • ابتدا یک شات اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز یا روی اجاق آماده کنید.
  • سپس 1 یا 2 پیمانه بستنی وانیلی یا ژلاتو را در فنجان موردنظر بریزید.
  • وقتی اسپرسو آماده شد، آن را به دقت روی بستنی بریزید. این کار را به نحوی انجام دهید که بستنی کاملا پوشانده شود.
  • در پایان می توانید به دسر خود خامه، آجیل، خرده های شکلات و… نیز اضافه کنید کنید. (اختیاری)

نکته: توصیه می کنیم آفوگاتو را بلافاصله بعد از تهیه که بستنی ذوب نشده و قهوه داغ است میل کنید.

طعم های مختلف آفوگاتو

دسر آفوگاتو را به روش های متفاوتی می توان درست کرد.

  • آفوگاتو کلاسیک: روشی ک در قسمت قبل شرح دادیم در واقع همین آفوگاتو کلاسیک است. (افزودن اسپرسو داغ روی ژلاتو یا بستنی وانیلی).
  • آفوگاتو ژلاتو طعم‌دار: این دسر را با طعم های شکلات، فندق، کارامل یا پسته ژلاتو هم می توان  آزمایش کرد.
  • آفوگاتو آجیلی: در دسر خود انواع آجیل مانند بادام یا گردو را امتحان کنید.
  • آفوگاتو میوه ای: ژلاتوی میوه ای یا استفاده از میوه های تازه مانند توت فرنگی و تمشک ارزش امتحان کردن را دارند.
  • آفوگاتو وگان: افراد وگان، با استفاده از ژلاتو غیرلبنی و شیر های گیاهیی مانند شیر بادام، شیر نارگیل یا سویا، می توانند از دسر گیاهی خود لذت ببرند.

بیشتر بخوانید: قهوه ریسترسو چیست؟

آفوگاتو چیست؟
طرز تهیه آفوگاتو

میزان کافئین آفوگاتو

آیا آفوگاتو هم کافئین دارد؟

بله. مقدار دقیق کافئین بستگی به میزان قهوه و روش تهیه آن دارد. یک آفوگاتو معمولی که با یک شات اسپرسو تهیه شده، 70 تا 80 میلی گرم کافئین دارد. ولی اگر از دو شات اسپرسو تهیه شود، میزان کافئین 140 تا 160 میلی گرم می شود.

اگر می خواهید آفوگاتو کم کافئین داشته باشید، باید نوع قهوه مصرفی شما کم کافئین باشد. حتی می توانید از بستنی بیشتر و قهوه کمتر استفاده کنید.

نکاتی برای تهیه یک آفوگاتو تخصصی تر

  • مواد اصلی آفوگاتو یعنی بستنی و اسپرسو را با کیفیت بالا تهیه کنید تا دسر شما بهترین طعم خود را ارائه دهد.
  • ژلاتو یا بستنی را با طعمی خامه ای و غنی انتخاب کنید.
  • ترجیحا از دانه های تازه برشته شده برای تهیه اسپرسو استفاده کنید. علاوه براین، قبل از دم کردن آن را آسیاب کنید تا تازگی خود را حفظ کرده باشد.
  • ظروف سرو را قبل از تهیه آفوگاتو به مدت 5 الی 10 دقیقه در فریزر بگذارید تا به سرد نگه داشتن بستنی کمک کند.
  • اسپرسو باید به آرامی و یکنواخت روی بستنی ریخته شود.
  • یکی از ویژگی های آفوگاتوی خوب، داشتن بافت خامه ای است. برای اینکه بافت خامه ای داشته باشد سعی کنید اسپرسو را قبل از سرد شدن روی بستنی بریزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه