دسته بندی محصولات

دسترسی سریع

موکتل چیست؟ طرز تهیه چند نمونه موکتل پرطرفدار

موکتل چیست؟ طرز تهیه چند نمونه موکتل پرطرفدار

موکتل، در واقع همان کوکتل بدون الکل است. در کل، به ترکیب آبمیوه طبیعی با سودا یا افزودنی های دیگر، اصطلاحا موکتل می گویند.

در فصل گرما، این نوشیدنی با استقبال بیشتری رو به رو می شود. اخیرا، این نوشیدنی تنوع زیادی پیدا کرده و بارتندر ها به دنبال دستور تهیه های مختلف و جدیدی برای آن هستند.

در ادامه با این نوشیدنی و طرز تهیه آن آشنا می شویم.

فهرست مطالب

موکتل چیست؟

یکی از نوشیدنی های محبوب مردم دنیا، موکتل بوده که طبق دیکشنری مریام وبستر (Merriam-Webster) اینگونه تعریف شده: نوعی نوشیدنی سرد که با مواد اولیه متنوع مانند آبمیوه، سبزیجات معطر و ادویه ها درست می شود. در تهیه این نوشیدنی الکل به کار نرفته و در واقع آن را به نوعی، کوکتل بدون الکل محسوب می کنند.

این نوشیدنی فقط با آبمیوه یا لیموناد تهیه نمی شود. در این نوشیدنی انواع سبزیجات، شربت ها و نوشیدنی های ملایم به کار می رود.

طرز تهیه موکتل های متنوع

  • پیناکولادا؛ آناناس و نارگیل

  1. آناناس تازه خرد شده: 2 پیمانه
  2. شیر نارگیل غلیظ: 1 پیمانه
  3. شکر: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  4. برش های آناناس: 3 تا 4 برش
  5. یخ: 4 تا 6 تکه

در گام اول، دو پیمانه آناناس (تقریبا نصف یک آناناس متوسط) را درون مخلوط کن بریزید. سپس، شکر را نیز به آن اضافه کنید. مخلول کن را روشن کرده و تا جایی که میوه ها به پوره تبدیل شده و دیگر تکه های آناناس پیدا نباشند، مخلوط کنید.

گام دوم، شیر نارگیل غلیظ را به ترکیب اضافه کنید. (کره نارگیل هم قابل استفاده است. اما آب یا شیر نارگیل، ترکیب را کمی رقیق کرده و نوشیدن آن را راحت تر می کند).

اکنون، وقت افزودن تکه های یخ به مخلوط آناناس و شیر نارگیل است. دوباره میکسر را روشن کرده و تا جایی که مواد کاملا یکدست و دارای بافت غلیظ شوند، مخلوط کنید.

برای تزیین، از برش های آناناس یا موارد دلخواه دیگر استفاده کنید.

موکتل پیناکولادا
موکتل پیناکولادا
  • موکتل گیاهی، مانند شربت زعفران و گلاب

در واقع این نوع موکتل ها مانند برخی از نوشیدنی های سنتی ما، با ادویه یا گیاهان آماده می شوند.

  1. زعفران ساییده شده: نصف قاشق غذاخوری
  2. شکر: یک لیوان
  3. آب: 3 لیوان
  4. گلاب: 4 قاشق غذاخوری

نخست، زعفران را دم کنید. دوم، در ظرف دیگری آب جوش تهیه کنید. سپس، حرارت را کم، و شکر را اضافه کنید. بعد از حدود 10 دقیقه گلاب و زعفران را با آب و شکر ترکیب کنید. حرارت را خاموش کرده و شربت را در یخچال قرار دهید.

در هربار استفاده از این نوشیدنی، 4 قاشق غذاخوری شربت را با آب خنک مخلوط و نوش جان کنید.

موکتل شربت زعفران و گلاب
موکتل شربت زعفران و گلاب
  • هندوانه؛ ترکیب هندوانه، لیمو، شکر یا عسل

  1. هندوانه: 500 گرم
  2. شکر: به مقدار لازم
  3. آب لیمو ترش: 3 قاشق غذاخوری
  4. آب سرد: به مقدار لازم

هسته های هندوانه را جدا کرده و هندوانه را به برش های کوچک تقسیم کنید. حالا، هندوانه، شکر، آبلیمو و مقداری آب خنک را در مخلوط کن به مدت 2 تا 5 دقیقه کاملا مخلوط کنید. به جای شکر از عسل هم می توانید استفاده کنید. (میزان شکر بستگی به میزان شیرینی هندوانه و سلیقه شما دارد.)

ترجیحا برای جلوگیری از ورود دانه و قطعات درشت در لیوان، ترکیب را از صافی عبور دهید.

موکتل هندوانه
موکتل هندوانه

بیشتر بخوانید: اسموتی و طرز تهیه آن

  • طرز تهیه موکتل هاوایی خانگی

  1. سیروپ آبی‌رنگ ( بلوبری یا بلوکاراسائو): ۱ قاشق غذاخوری
  2. لیموترش: نصف لیوان
  3. آب آناناس: نصف لیوان
  4. گیلاس: 1 عدد
  5. آناناس: 1 برش
  6. نمک: برای لبه‌ لیوان
  7. یخ:‌ به مقدار لازم

اول با آب و نمک، لبه لیوان را آغشته کنید. بعد، داخل لیوان را با یخ پر کرده و به آن سیروپ آبی را اضافه کنید. حالا، لیموترش را بیفزایید و در آب آناناس، گیلاس و تکه های آناناس را ریخته و لیوان را پر کنید.

موکتل هاوایی
موکتل هاوایی
  • مارگاریتا؛ ترش و خوشمزه

  1. آبلیمو: 5 لیوان
  2. آب پرتقال تازه: نصف لیوان
  3. آب لیموترش تازه: ¼ لیوان
  4. نمک دریا: ¼ لیوان
  5. آب گازدار: ¼ لیوان
  6. برش های لیمو برای تزئین
  7. یخ: به مقدار لازم

در یک ظرف، ترکیب آب پرتقال، لیموترش و آبلیمو را تهیه کرده و سپس نمک را به آن اضافه کنید. ترکیب را تا حل شدن نمک مخلوط کنید. حال روی این ترکیب، آب گازدار ریخته و یخ اضافه کنید.

مانند روش قبل، نوشیدنی خود را در لیوانی که لبه آن به نمک آغشته شده سرو کنید. همچنین، می توانید به دلخواهتان نوشیدنی را با میوه خشک یا گیاهان فصلی تزیین کنید.

موکتل مارگاریتا
موکتل مارگاریتا
  • آموزش تهیه موکتل جامائیکایی

یک موکتل گرمسیری که در روز های آفتابی و گرم لذتبخش خواهد بود.

  1. آب آلبالو: 1 لیوان
  2. آب لیموی تازه یا آب پرتقال تازه: نصف لیوان
  3. فلفل یا جوز هندی آسیاب شده: 1 قاشق چایخوری
  4. نمک: ¼ قاشق چایخوری
  5. تکه‌های یخ: به مقدار لازم
  6. آب گازدار: 1 لیوان
  7. برش‌های لیمو، آلبالو و برگ نعنا برای تزیین

موکتل جامائیکایی به راحتی آماده می شود. تنها کار لازم این است که، آب لیمو را گرفته و به آب آلبالو اضافه کنید.

بعد از آن، نمک و فلفل را با ترکیب به خوبی مخلوط کنید. در مرحله بعد باید تکه های یخ را در لیوان ریخته و سپس، به آرامی آب گازدار را اضافه کنید تا لیوان را پر کند.

برای تزیین از برگ نعنا و برش های لیمو استفاده کنید.

موکتل جامائیکایی
موکتل جامائیکایی
  • موهیتو خانگی

  1. آب: 2 لیوان
  2. شکر: نصف لیوان
  3. نعنا خرد شده : 2 لیوان بزرگ
  4. شربت آبلیمو: 2 لیوان
  5. آب لیموترش تازه: 1 لیوان
  6. آب گازدار: 8 لیوان
  7. یخ: به مقدار لازم
  8. برش‌های لیمو برای تزیین

شکر را در آب حل کنید. سپس در ظرف دیگری نعنا را قرار داده  و آب بریزید تا به مدت 5 دقیقه خیس شود. در گام بعدی، آب لیمو، شربت آبلیمو و آب گازدار را ترکیب کرده و نعنا و مخلوط آب و شکر را به آن ها بیفزایید. موهیتو را با یخ سرو کنید.

موکتل موهیتو خانگی
موکتل موهیتو خانگی
  • موکتل بلک

  1. چوب دارچین لوله‌ای: 2 عدد
  2. قهوه اسپرسو: 30 میلی لیتر
  3. ماءالشعیر: 250 میلی لیتر
  4. یخ خرد شده: به مقدار زیاد
  5. نعنا تازه: 1 یا 2 برگ برای تزئین

قبل از هر چیز، لیوان سرو نوشیدنی خود را با دود دارچین معطر کنید. برای این کار از تخته چوبی یا یک ظرف بی اهمیت استفاده کنید؛ چون خاکستر آن را سیاه می کند. با دقت، یک چوب دارچین را روی حرارت گرفته و وقتی دود کرد، لیوان سرو را به صورت وارونه روی آن بگذارید. لیوان را تا زمان سرو نوشیدنی در همان حالت باقی بگذارید.

اکنون نوبت موکتل است. در لیوان درب دار یا شیکر، یخ خرد شده و قهوه را ریخته و ظرف را چند بار تکان دهید. سپس، وقتی قهوه کاملا سرد شد، مخلوط قهوه و یخ را از صافی عبور داده و داخل لیوان سروی که بر روی چوب دارچین گذاشتید بریزید.

مقداری یخ به نوشیدنی اضافه کنید. سپس، بقیه لیوان را با ماءالشعیر پر کنید. در صورت تمایل نوشیدنی خود را با برگ نعنا و چوب دارچین تزیین کنید.

موکتل بلک
موکتل بلک
  • تهیه موکتل قهوه

  1. قهوه اسپرسو: 1 شات
  2. آب: 1 شات
  3. سرکه سیب: 2 قطره
  4. شکر: 1 قاشق غذاخوری
  5. خامه: 1 قاشق غذاخوری
  6. یخ خرد شده: به میزان دلخواه

در یک لیوان درب دار، تکه های یخ و قهوه را ریخته و درب آن را ببندید. برای چند ثانیه لیوان را به خوبی تکان دهید (به قدری که یخ ها در قهوه حل شده و قهوه سرد شود).

دو قطره سرکه سیب را در یک شات آب حل کرده و به ترکیب اضافه کنید (برای حفظ طعم متفاوت و خاص موکتل قهوه). سپس، شکر را اضافه کنید. در آخر چند تکه یخ به نوشیدنی خود اضافه و میل کنید. در صورت تمایل با خامه روی نوشیدنی را تزیین کنید.

تفاوت کوکتل و موکتل چیست؟

  • در کوکتل، الکل از موارد اصلی به کار رفته در آن می باشد. اما موکتل دارای الکل نیست.
  • تهیه کوکتل آسان نبوده و دارای شیوه ها و مقادیر استاندارد از نوشیدنی های الکلی و غیر الکلی می باشد. در صورتی که موکتل به راحتی قابل تهیه است.
  • از نظر طعم، کوکتل مزه تلخی و ترشی دارد. موکتل به طور کلی شیرین است.
  • قیمت کوکتل بسیار گران تر از موکتل است.
موکتل قهوه
موکتل قهوه

دلایل محبوبیت موکتل

  • رنگ: رنگ های متنوع و زیبای این نوشیدنی افراد را ترغیب به سفارش می کند. در واقع به گونه ای طراحی شده که اشخاص به راحتی قادر به چشم پوشی از این نوشیدنی نیستند.
  • زمان: در مقایسه با سایر نوشیدنی ها مانند نوشابه یا مشروبات و… که از قبل آماده و نگهداری می شوند، موکتل را همان زمان سفارش مشتری آماده و سرو می کنند.
  • میزان راحتی: سهولت در آماده سازی نیز یکی دیگر از دلایل محبوبیت و موفقیت موکتل محسوب میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه