لاته چیست ؟ چرا اینقدر محبوب است؟

در کافی‌شاپ‌های سرتاسر دنیا، لاته محبوب‌ترین نوشیدنی قهوه است. طبق داده‌های سال 2020 از Project Café USA، لاته پرفروش‌ترین نوشیدنی در بریتانیا و همچنین سومین نوشیدنی محبوب در کافی‌شاپ‌های ایالات متحده بود.

با این حال، در حالی که محبوب است، ترکیب دقیق لاته بسته به موقعیت جغرافیایی شما - از جمله در سراسر اروپا - می تواند متفاوت باشد. اعتقاد بر این است که این نوشیدنی از نظر فنی در اروپای قرن هفدهم، مدتی قبل از اینکه نام مدرن آن برای اولین بار در اواخر دهه 1860 ابداع شود، سرچشمه گرفته است.

پس چرا این نوشیدنی اینقدر محبوب است؟ و از کجا آمده است؟ برای کسب اطلاعات بیشتر با تئو کافی همراه باشید.

تاریخچه LATTE

قهوه و شیر از دهه 1600 در قهوه خانه های اروپایی با هم لذت می بردند و همچنین نوشیدنی محبوبی در خانه برای بسیاری از قهوه خورها بودند.

در سرتاسر اروپا، نوشیدنی کلاسیک قهوه مبتنی بر شیر بسته به جایی که هستید، اشکال مختلفی دارد. این شامل caffè latte در ایتالیا، Milchkaffee در آلمان، café con leche در اسپانیا، و café au lait در فرانسه است. و اگرچه لاته شباهت هایی با این نوشیدنی ها دارد، اما تا اواخر دهه 1860 اولین استفاده از این اصطلاح برای توصیف نوشیدنی قهوه مبتنی بر شیر ایجاد شد.

تیم استورک مشاور قهوه گروه بوکر و همچنین داور و مربی مسابقات قهوه است. او به من می گوید که ایالات متحده به توسعه لاته به شکلی که امروز می شناسیم کمک کرده است.

او می‌گوید: «وقتی آمریکایی‌ها برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم دستگاه‌های اسپرسوساز را از ایتالیا وارد کردند، می‌خواستند قهوه‌ای را که در ایتالیا مصرف کرده بودند تقلید کنند. در آن زمان، مصرف‌کنندگان معمولاً طعم قهوه را خیلی قوی می‌دانستند، بنابراین شیر اضافه می‌کردند تا طعم آن ملایم‌تر شود.»

لاته اخیراً در اواخر دهه 1980 در سیاتل رایج شد و سپس این نوشیدنی در دهه 1990 در کافی شاپ های سراسر کشور ظاهر شد. بدون شک، طعم لطیف تر و کم شدت قهوه باعث دسترسی بیشتر آن شد و به تکثیر سریع آن نه تنها در سراسر ایالات متحده، بلکه در نقاط دورتر در سراسر جهان کمک کرد.

سابرینا پاستانو مربی مجاز انجمن قهوه تخصصی و مدیر قهوه خانه گیلام در لندن است. او همچنین توضیح می دهد که چرا لاته یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در کافی شاپ ها در سراسر جهان است.

او می گوید: «لاته باعث می شود به ریشه های ایتالیایی خود فکر کنم. همچنین نوشیدنی‌ای است که دائماً در حال تغییر و تطبیق با بخش قهوه تخصصی است. سنتی و در عین حال انقلابی است.»

لاته در عصر جدید

در نتیجه این تفاوت های جغرافیایی، در تعریف جهانی لاته می تواند دشوار باشد. در برخی موارد، می تواند بیشتر شبیه سفید مسطح یا کاپوچینو باشد - به خصوص از نظر اندازه.

با این حال، در مکان های دیگر، لاته نوشیدنی بسیار بزرگ‌تری است – معمولاً بین 295 تا 340 میلی‌لیتر (10 اونس تا 12 اونس). برای مقایسه، کاپوچینو معمولاً حدود 180 میلی لیتر (6 اونس) است.

تیم به من می گوید: "من لاته را به عنوان کاپوچینویی با شیر بیشتر تعریف می کنم."

به طور معمول، یک کاپوچینو حداقل 1 سانتی متر میکروفوم دارد، در مقایسه با 0.5 سانتی متر برای یک لاته یا سفید مسطح. این در نهایت بر حس دهان نوشیدنی تأثیر می‌گذارد، زیرا میکروفوم کمتر بافتی نازک‌تر – اما همچنان کرمی – ایجاد می‌کند.

تیم توضیح می دهد که هنر لاته یک جنبه ضروری از لاته مدرن است.

مفهوم هنر لاته برای قرن ها وجود داشته است، اما صاحب Espresso Vivace در سیاتل، دیوید شومر، تا حد زیادی به محبوبیت آن در دهه 1980 نسبت داده می شود. امروزه تعدادی از الگوهای معروف هنر لاته وجود دارد - از جمله گل لاله، قلب، و روزت (همچنین به عنوان فلورت شناخته می شود).
سابرینا می گوید: «لاته نقش مهمی در صنعت قهوه تخصصی دارد. این فقط به این دلیل نیست که یک نوشیدنی محبوب است، بلکه به این دلیل است که تنوع زیادی دارد.

او توضیح می دهد: «می توانید آن را caffè latte، café au lait یا café con leche بنامید. می توانید آن را سرد یا با شربت میل کنید.

او می افزاید: «شما می توانید در هر کجای دنیا یک لاته بخورید و همیشه انتظار چیز متفاوتی داشته باشید.

لاته چیست و چگونه ساخته می شود؟

برای کسانی که از قبل نمی دانند، لاته یک نوشیدنی اسپرسوی خامه ای است. در واقع، نسبت به سایر همتایان مملو از اسپرسو مانند کاپوچینو و ماکیاتو خامه‌ای تر است. به دلیل اینکه بیشتر نوشیدنی گرم از شیر جوشیده تشکیل شده است. این شیر داغ روی یک شات اسپرسو ریخته می‌شود و سپس با کف شیر روی آن را می‌ریزند، که معمولاً روی آن آرت های زیبایی در میاورند.

آیا تفاوتی بین کاپوچینو و لاته وجود دارد؟

بله قطعاً تفاوت وجود دارد! اگر بخواهید کاپوچینو همزاد و برادر لاته است. در حالی که هر دو نوشیدنی گرم فقط از یک شات اسپرسو، شیر جوشیده و فوم شیر تشکیل شده اند - به همین ترتیب، ممکن است اضافه کنیم - تفاوت ظریف است، اما بافت نوشیدنی را کاملاً تغییر می دهد. یک کاپوچینو با شیر کمتر اما فوم شیر بسیار بیشتر تهیه می شود که به آن کفی مطلوب می دهد. از طرف دیگر، لاته بسیار خامه‌ای تر و نرم‌تر است، زیرا شیر جوشیده بیشتری در آن وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه