روش نگهداری از پودر قهوه؛ قهوه تازه، طعم دلپذیر و به یاد ماندنی دارد. سوال اینجاست که چطور قهوه را در خانه به گونه ای نگهداری کرد که تازه بماند. نکته های بسیاری وجود دارد، اما بعضی از آنها بیشتر از مفید بودن، آسیب زننده هستند.
در این نوشته، بهترین راه های نگهداری از پودر قهوه را مطالعه کنید. تا بدانید که چرا باید قهوه را صحیح نگهداری کنیم. چطور می توان در خانه این کار را انجام داد و نکاتی که در زمان خرید قهوه و عصاره گیری با کیفیت باید بدانید چیست.
روش نگهداری از پودر قهوه
چرا نگهداری از قهوه مهم است ؟
همیشه، سیب زمینی در محلی تاریک و خشک نگهداری می شود. یا پنیر را در یخچال نگهداری می کنیم. قوانین زیادی در مورد این که چگونه غذاهای خود را در خانه تازه نگه داریم وجود دارد.
این موضوع درباره نوشیدنی مورد علاقه ی صبح ها، یعنی قهوه هم صدق می کند. اگر از آن به خوبی نگه داری نشود، طعم عالی خود را از دست می دهد. دانیل هربرت، قهرمان مسابقات جهانی چشیدن قهوه سال 2019، می گوید که قهوه تاریخ انقضا ندارد اما به این معنا نیست که شما را مریض نمی کند.
قهوه هم به نوعی غذا است و مثل بقیه غذاها، با اکسیژن واکنش نشان داده و به مرور طعم خود را از دست می دهد.
بو و طعم، قهوه را خوشمزه می کنند. زمانی که این دو با اکسیژن مواجه شوند، خاصیت خود را از دست می دهند. اما زمانی که قهوه با روش های صحیح نگهداری شود، تازه تر و مدت طولانی طعم بهتری دارد.
مدت زمان نگهداری قهوه آسیاب شده
مدت زمان نگهداری پودر قهوه از نکات مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. قهوه آسیاب شده، به علت افزایش میزان تماس با هوا، سریعا دچار اکسیداسیون میشود. که باعث از دست رفتن کیفیت و طعم آن میشود.
با توجه به این موضوع، جهت حفظ کیفیت پودر قهوه، باید زمان نگهداری آن را تا در حد امکان کمتر کنیم. برخی نکات قابل توجه نگهداری پودر قهوه:
- نگهداری در ظروف هوا بند: این ظروف، مانع تماس قهوه با هوا و اکسیداسیون می شود. بهترین گزینه برای این کار، ظروفی با درب چسبنده یا در پوشش محکم است.
- نگهداری در محیط خشک و خنک: پودر قهوه را در محلی خنک و خشک نگهداری کنید. زیرا اگر در محیط گرم و رطوبتی قرار گیرد، کیفیت و طعم خود را از دست می دهد.
- استفاده در مدت زمان کوتاه: بهتر است برای حفظ کیفیت پودر قهوه، آن را در مدت زمان کوتاهی استفاده کنید. مثلا در چند روز؛ تا طعم و کیفیت آن حفظ شود.
- آسیاب قهوه در هنگام استفاده: اگر می خواهید قهوه شما، بیشترین کیفیت را در هنگام دم کردن، دارا باشد پیشنهاد ما، تهیه دستگاه آسیاب قهوه دستی یا برقی است، تا هنگام نیاز، قهوه را تازه عصاره گیری کنید.
- استفاده از بستهبندی مناسب: در بسته بندی قهوه آسیاب شده، بهترین کار استفاده از بسته بندی هوا بند و محکم است تا اکسیژن باعث کاهش کیفیت قهوه نشود.
به طور کلی، برای حفاظت از طعم، بو و کیفیت پودر قهوه، از ظرف هوا بند استفاده کنید. درمحلی خشک و خنک نگه داشته شود. از باکس و ظروف با کیفیت استفاده کنید. علاوه بر این، بهترین راه برای حفظ کیفیت قهوه، استفاده از پودر قهوه تازه است.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید قهوه کافئین بالا
روش های نگهداری پودر قهوه
1.تاریخ برشته شدن را بررسی کنید:
نخستین گامی که برای تازه نگه داشتن قهوه باید دقت کنیم، تاریخ رست قهوه است. این را بدانید که قهوه به گاززدایی نیاز دارد. پس شما باید آن را از چهار تا هفت روز پس از رست برای گاززدایی بگذارید. گاز های مختلفی در مرحله رست شروع به آزاد شدن از درون دانه می کنند؛ که شامل کربن دی اکسید می باشد و به این فرایند آزاد شدن کربن دی اکسید از دانه، گاززدایی گفته می شود.
اگر یک قهوه ی فیلتری را دم می کنید، قهوه را تا چند روز بعد از تاریخ رست استفاده کنید. اگر از اسپرسو استفاده می کنید، نهایت استفاده هفت روز. بیش از این، گازهای موجود در دانه باعث جلوگیری از ورود آب و در عصاره گیری اختلال ایجاد شده و باعث طعم بد می شود. باید قهوه را تا یک ماه پس از رست مصرف کنید.
2.کاهش تماس با اکسیژن:
مجاورت با اکسیژن، سریع تر قهوه را مانده می کند. بنابراین، کاهش تماس با هوا راهی آسان برای جلوگیری از این موضوع است. وجود قفل زیپی، مانع ورود هوا به داخل بسته قهوه می شود. در هنگام جا به جایی قهوه ،باید تا حد ممکن هوای درون آن را خارج کنید.
همچنین با استفاده از یک دستگاه تخلیه بسته ، هوای داخل کیسه ی قهوه را تخلیه کنید، و قهوه را در ظروف تیره نگهداری تا با نور خورشید واکنش نشان ندهد.
3.قهوه خود را در یک مکان مناسب نگهداری کنید:
مواردی که باعث طعم بد قهوه، می شود رطوبت، نور و گرما هستند. پس، باید قهوه در محیطی خشک، تاریک و خنک نگهداری شود.
قهوه را از ادویه ها و هر چیزی که بو دارد دور نگه دارید. زیرا جذب رایحه قوی دارد و هرچیزی را به خود جذب می کند.
4.قهوه را خودتان آسیاب کنید:
وقتی که قهوه می خرید، با رعایت برخی نکات، قهوه را در خانه تازه تر نگه دارید. دانه قهوه بهتر از قهوه آسیاب شده نگهداری می شود. زیرا آسیاب قهوه، میزان جذب دانه را افزایش و موجب واکنش سریع تر آن با اکسیژن می شود. بهترین راه برای تهیه قهوه تازه، خرید دانه قهوه و آسیاب تازه به تازه آن است.
همچنین خرید بسته های بزرگ قهوه به معنی ماندن قهوه در زمان طولانی و بدون استفاده بوده که باعث از بین رفتن بو و طعم آن می شود. بهتر این است که مقدار قهوه مصرفی خود را، در بسته های کوچک بگذارید. در صورتی که امکان خرید بسته های کوچکتر ندارید، باید به قانون نگهداری قهوه در محیط تیره و خشک و خنک پایبند باشید و خودتان آن را آسیاب کنید.
افسانه های نگهداری قهوه
ممکن است به نکاتی درمورد تازه نگه داشتن قهوه برخورده باشید، اما همه ی آنها کاملا درست نیستند. ما به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
نگه داشتن قهوه در یخچال:
ابتدا مزایا و معایب نگه داشتن قهوه در یخچال را بررسی می کنیم.
مزایا:
- از بین بردن رطوبت: نگهداری قهوه در یخچال موجب از بین رفتن رطوبت و جلوگیری از تغییر طعم آن می شود.
- افزایش عمر قهوه : عمر و کیفیت قهوه در تماس با گرما و نور کاهش می یابد. با نگهداری در یخچال، عمر قهوه افزایش مییابد.
معایب:
- خطر تماس با رطوبت: نگه داشتن قهوه در یخچال ممکن است باعث تماس آن با رطوبت شود و این موجب تغییر طعم و کاهش کیفیت قهوه شود.
- جذب بوی دیگر غذا ها: نگهداری قهوه در یخچال موجب جذب بوی مواد موجود در یخچال می شود.
- خطر یخ زدگی: نگهداری قهوه در یخچال شاید موجب یخ زدگی و کاهش کیفیت آن شود.
روشهای صحیح نگهداری قهوه در یخچال
- استفاده از بستهبندی مناسب: جهت جلوگیری از تماس با رطوبت یا جذب بو و طعم دیگر مواد، باید قهوه را در بسته بندی مناسب نگهداری کرد.
- قرار دادن قهوه در قسمت خشک یخچال: برای جلوگیری از تماس با رطوبت، باید قهوه را در قسمت خشک یخچال قرار دهید.
- نگهداری قهوه در قسمت خشک یخچال و دور از رطوبت.
نگه داشتن قهوه در فریزر:
قهوه را در فریزر هم می توان نگه داشت. اما باید هوای داخل کیسه قهوه را خارج و بعد داخل فریز قرار دهید. هوای داخل قهوه باعث رطوبت و جذب بو های احتمالی می شود.
نگهداری درست قهوه، به معنی استفاده ی حداکثری از قهوه است. باید بدانید که قهوه هم یک غذا است. باید مانند دیگر خوراکی ها با آن رفتار کنید و مطمئن شوید که تازه می ماند.
بیشتر بخوانید: تفاوت قهوه ترک و اسپرسو
بهترین ظرف برای نگهداری قهوه
مزایا ظروف فلزی:
- مقاومت در برابر رطوبت و نور.
- قابل شستشو و تمیز و بهداشتی نگهداری می شوند.
معایب:
- در صورتی که ظرف مناسبی برای نگهداری قهوه نباشد، باعث تغییر در طعم قهوه می شود.
- اگر ظرف فلزی عطر دار باشد، باعث تغییر بو و طعم قهوه می شود.
روشهای صحیح نگهداری قهوه در ظروف فلزی
- استفاده از ظروف فلزی با پوشش داخلی مناسب جهت جلوگیری از تغییر طعم قهوه.
- قرار دادن قهوه در قسمت خشک یخچال.
- ظروف فلزی باید دارای قابلیت هوا بند مناسب جلوگیری از جذب بو و طعم باشد.
مزایا ظروف شیشهای:
- قابلیت مشاهده محتویات
- بهترین گزینه برای نگهداری قهوه، استفاده از ظروف شیشه ای است.
معایب:
- حساسیت به شوک حرارتی: ظروف شیشهای به تغییرات دما ممکن است شکسته شوند.
- نیاز به مراقبت و شستشوی دقیق: ظروف شیشهای باید با مراقبت دقیق شسته شود تا خراش و شکستگی به آن وارد نشود.
- عبور و برخورد پرتو های نور به پودر های قهوه: برای جلوگیری از این موضوع، از ظروف تیره استفاده کنید.
روشهای صحیح نگهداری قهوه در ظروف شیشهای
- جلوگیری از شوک حرارتی
- استفاده از ظروف با کیفیت جهت جلوگیری از خراشیدگی.
- شستشوی دقیق برای جلوگیری از شکستگی.
مزایا ظروف سرامیکی:
- حفظ طعم و کیفیت.
- قابلیت استفاده مجدد
معایب:
- حساسیت به شوک حرارتی.
- نیاز به مراقبت و شستشوی دقیق.
روشهای صحیح نگهداری قهوه در ظروف سرامیکی:
- استفاده از ظروف مقاوم و با کیفیت.
- جلوگیری از شوک حرارتی.
- شستشوی دقیق.
به طور خلاصه، برای نگهداری از قهوه، از ظروف با کیفیت و مناسب استفاده کنید تا قهوه طعم تازه ی خود را از دست ندهد.