خواص چای ماسالا چیست؟

خواص چای ماسالا

از مهمترین خواص چای ماسالا، این نوشیدنی سنتی و پرادویه می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به پیشگیری از سرما خوردگی، کمک به لاغری، بهبود روند هضم غذا، خاصیت ضد التهابی، سلامت قلب و... اشاره کرد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا کمی گسترده تر به بررسی خواص چای ماسالا بپردازیم.

چای ماسالا چیست؟ قبل از پرداختن به خواص این نوشیدنی بهتر است به طور کلی با آن آشنا شوید. ماسالا تهیه شده از ادویه های گونان مانند رازیانه، زنجبیل، هل و... همراه با آب یا شیر و گاهی شکر است. این نوشیدنی، درواقع نوشیدنی سنتی هندوستان است و یک نوشیدنی گرم و محبوب در بین مردم هند محسوب می شود. ادویه های موجود در این چای موجب شده تا خواص درمانی مختلفی داشته باشد و بسیار برای سلامت بدن مفید باشد؛ اما همچنان مانند هر خوراکی دیگری، مصرف متعادل آن و عدم زیاده روی در نوشیدن چای ماسالا توصیه می شود.

چای ماسالا دارای ارزش غذایی بالا و کالری نسبتا کمی است. کسانی که به دنبال یک نوشیدنی خوش طعم و با کالری کم هستند، این نوشیدنی را به ایشان پیشنهاد می کنیم. اگر می خواهید بیشتر با چای ماسالا و طرز تهیه آن آشنا شوید روی لینک کلیک کرده و مطالعه کنید.

فهرست مطالب

خواص چای ماسالا چیست؟

تقویت سیستم ایمنی بدن

همان طور که گفتیم، چای ماسالا پر از ادویه هاست. دارچین و میخک دو مورد از این ادویه ها هستند که هر دو برای سیستم ایمنی بدن مفید می باشند. ترکیب این دو با هم، اثر دارویی را افزایش می دهد.

این نوشیدنی، می تواند برای پیشگیری از برخی بیماری ها مفید باشد، همچنین با خواص دارویی که دارد به سالمندان کمک می کند.  

به بهبود سرماخوردگی کمک می کند

خواص ضد التهابی و ضد باکتری چای ماسالا برای رفع گلو درد و سرفه بسیار مفید است. نوشیدن روزی یک لیوان چای ماسالا، احتمال ابتلا به سرما خوردگی را کاهش می دهد. چای ماسالا با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا  و خواص ادویه های موجود در آن می تواند به بدن در مقابل بیماری هایی مانند کرونا، سرما خوردگی و سرفه کمک کند.

گاهی پزشکان، برای درمان گرفتگی گلو و التهاب بدن، به افراد چای ماسالا را پیشنهاد می کنند. حتی اگر دچار سرماخوردگی نشدید، چای ماسالا را در برنامه نوشیدنی های روزانه خود قرار دهید و از خواص تقویت کننده آن بهرمند شوید.

افزایش سطح انرژی با ماسالا

یکی دیگر از مواد اصلی چای ماسالا، فلفل سیاه است که میزان نسبتا زیادی کافئین دارد. ترکیب فلفل سیاه با سایر ادویه های چای ماسالا انرژی بدن را به تعادل می رساند.

پیشگیری از سرطان

زمانی که سلول های سالم آسیب ببینند، سلولهای سرطانی شروع به شکل گیری می کنند.  برخی بر این باورن که خواص آنتی اکسیدانی چای ماسالا شاید در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشد. مخصوصا ترکیب هل، دارچین و زنجبیل که بسیار برای بدن و سلامت آن مفید می باشد.

چای ماسالا و کمک به لاغری

طبع گرم چای ماسالا یک محرک برای کاهش وزن و چربی سوزی است. ترکیبات موجود در چای ماسالا باعث کاهش کالری دریافتی بدن و در نتیجه کاهش چربی بدن می شوند. برای مثال، فلفل سیاه مانع جمع شدن چربی در ناحیه شکم می شود. علاوه براین، گرمازا بودن ماسالا موجب تعریق بدن و لاغری می شود. ادویه های چای ماسالا متابولیسم بدن را افزایش داده و باعث کاهش وزن می شوند. همچنین، فیبر موجود در این چای در رفع ریبوست و کاهش وزن کمک می کند.

نکته مهم این است که، چای ماسالا به تنهایی باعث معجزه و لاغری نمی شود؛ بلکه در کنار مصرف این چای، به ورزش و رژیم غذایی صحیح نیاز است. 

خواص چای ماسالا
خواص چای ماسالا

تسکین درد قاعدگی با چای ماسالا

طی دوره عادت ماهانه بانوان، که همراه با درد شکم وکمر و گرفتگی عضلات همراه است، چای ماسالا به عنوان یک نوشیدنی طبیعی و گیاهی با ترکیبات خود باعث آرامش عضلات و اعصاب می شود. به همین دلیل برای تسکین دردهای قاعدگی پیشنهاد می شود. ادویه جات چای ماسالا دارای خاصیت ضد التهابی هستند که در کاهش درد نقش قابل توجهی دارند.

تنظیم قند خون

از دیگر ویژگی های چای ماسالا کنترل قند خون می باشد. دارچین و زنجبیل، دو ادویه موثر بر قند خون هستند. دارچین می تواند باعث کاهش گلوکز خون بیماران دیابت نوع 2 شود. همچنین دارچین تا حدودی مقاومت به انسولین را کاهش می دهد. 

معمولا چای ماسالایی که در کافی شاپ ها سرو می شود، دارای مقدر زیادی شکر است و مصرف زیاد آن توصبه نمی شود.

بهبود سلامت قلب

ترکیبات موجود در چای ماسالا باعث کاهش فشارخون می شود. دارچین به عنوان یکی از ترکیبات مهم چای ماسالا ممکن است فشار خون را پایین بیاورد. این ادویه، در بعضی افراد سطح کلی کلسترول، کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرید را تا حدی کاهش می‌دهد. چای سیاه در ترکیبات این نوشیدنی نیز ممکن است باعث کاهش سطح کلسترول خون شود.

بهبود هضم غذا با ترکیبات چای ماسالا

محتویات این نوشیدنی مخصوصا زنجبیل، روی هضم غذا موثرند. نوشیدن روزی یک لیوان از این چای، احتمالا به افراد در رفع سوءهاضمه و یا زخم معده کمک می کند. اخیرا با تحقیق بر روی موش های مبتلا به زخم معده مشخص شد که هل به بهبود زخم معده کمک می کند. علاوه براین، هل سوزش سر دل را کاهش می دهد.

امروزه با رژیم های غذایی ناسالم، بخشی از چیزی که می خوریم به آسانی هضم نمی شود. ترکیبات چای ماسالا در رفع این مشکل بسیار مفید هستند.

کاهش حالت تهوع

در کاهش حالت تهوع های دوران بارداری این چای می تواند موثر باشد. زنجبیل موجود در این نوشیدنی در از بین بردن حالت تهوع بسیار موثر است. سایر ترکیبات مثل دارچین، میخک، هل و فلفل سیاه، خواصل ضد باکتریایی دارند که به بهبود مشکلات گوارشی و عفونت های باکتریایی کمک می کند.

پیشنهاد می شود از این نوشیدنی ساده نگذرید و روزانه یک لیوان آن را برای سلامت بدن خود بنوشید.

خواص ضد اکسیدانی

چای سیاه با خواص ضد اکسیدانی و میخک با کاهش سطح کلسترول بدن، اهمیت بالایی دارند. این مسئله موجب افزایش سطح کلسترول خوب و کاخش کلسترول بد می شود.

رفع التهاب بدن

تمام ترکیبات موجود در این نوشیدنی گرم، در رفع التهاب بدن تاثیر بسیاری می‎گذارند. بر اساس مطالعات، میخک و زنجبیل دو ماده‎ی مهم برای رفع التهاب بدن است. اگر بدن شما در اثر عوامل مختلف ملتهب شده، می‎توانید با خوردن یک فنجان چای در طول روز این التهاب را به حداقل برسانید.

تا اینجا با خواص چای ماسالا از جمله سلامت سیستم ایمنی بدن، رفع التهاب، کاهش درد، کاهش وزن و... آشنا شدیم. مسئله قابل توجه این است که مانند هر خوردنی دیگری باید تعادل را در مصرف چای ماسالا نیز رعایت کنید. زیاده روی در مصرف چای ماسالا ممکن است عوارضی همچون بی‎ حسی بدن، حالت تهوع و اختلال در سیستم گوارش بدن به دنبال داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه