تهیه فوم در خانه

تهیه فوم در خانه به چه صورت انجام می شود؟ هنگامی که در کافه‌ای هستیم و یک کاپوچینو، لاته و دیگر نوشیدنی‌های گرم را سفارش می‌‎دهیم، از وجود فوم روی آن که اغلب تزیین شده است لذت می‌بریم. در این مقاله قصد داریم تا راه های درست کردن فوم را به شما آموزش دهیم.

فوم گیری

ما به قهوه سیاه معمولی علاقه زیادی داریم، اما خوب است که گاهی بتوانیم تنوعی در دم کردن قهوه روزانه داشته باشیم. این به معنای این است که در درست کردن نوشیدنی های قهوه روشهای خلاقانه داشته باشیم، مانند نوشیدنی سرد. اما یک راه قدرتمند دیگر برای افزودن لایه ای از تنوع وجود دارد: شیر کف کرده.

شیر داغ و کف کرده چیزی است که یک شات اسپرسو را به کاپوچینو یا لاته تبدیل می کند. خامه ای و شیرین است و مقداری بافت به دمنوش معمولی شما اضافه می کند.

فوم گیری
فوم گیری

در تهیه فوم در خانه، نحوه بخارپز کردن و کف کردن شیر به همان اندازه مهم است که قهوه را به درستی آسیاب کنید. و داشتن مقداری درک از شیمی در مورد بخارپز کردن و کف کردن ممکن است به شما کمک کند تا نوشیدنی اسپرسوی دلخواهتان را داشته باشید.

بیایید صادق باشیم؛ طعم چربی عالی است که به تولید کف شیر هم کمک می کند تا بیشتر مخملی باشد تا خشک. زیرا کف شیر کاملا دارای امولسیون هوا، آب و چربی است. اما شیر بدون چربی کف سفت تری را تولید می کند و متأسفانه، استفاده از این نوع فوم برای ریختن لاته آرت بسیار دشوار است.

فوم شیر در چه مواردی استفاده میشود؟

فوم شیر کاربردهای زیادی دارد از جمله:

قهوه و نوشیدنی‌ها
دسرها و شیرینی ها
هات چاکلت و میلک شیک
تزئین ها و گارنیش
کاربردهای آشپزی

در بین موارد بالا مهمترین کاربرد فوم در صنعت قهوه است.

روش های درست کردن فوم شیر

طرز تهیه فوم شیر با همزن برقی

1-ابتدا شیر سرد را روی شعله گاز قرار دهیم.

2-در حالی که شیر در حال حرارت دیدن است، همزن را داخل ظرف کنید و در حرکات رفت و برگشتنی دست، شیر را هم بزنید.

3-این کار را تا جایی ادامه دهید که حباب‌های ریزی روی شیر شما شکل بگیرد. معمولا بین ۲ تا ۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

4-در صورت نیاز، ضمن استفاده از همزن، ظرف شیر را با زاویه نگه دارید تا نتیجه بهتری کسب کنید.

طرز تهیه فوم شیر با همزن برقی
طرز تهیه فوم شیر با همزن برقی

طرز تهیه فوم شیر با همزن کف ساز

یکی دیگر از روش‌های تهیه فوم در خانه، این بار با استفاده از همزن کوچک دستی است. در این روش لازم است تا شیر را درون ظرف کوچکی ریخته و آن را روی شعله گاز قرار دهید و در حین حرارت شیر باید با استفاده از همزن شروع به هم زدن شیر کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که روی شیر کف ایجاد شود. همچنین توجه داشته باشید که دمای شیر بیش از اندازه افزایش پیدا نکند.(تا مرز قل خوردن برود)

این روش وقت‌ زیادی می گیرد و مناسب کافی شاپ ها نمی‌باشد. اما شما می‌توانید در منزل از این روش استفاده کنید.

طرز تهیه فوم شیر با همزن کف ساز
طرز تهیه فوم شیر با همزن کف ساز

طرز تهیه فوم شیر با گوشکوب برقی

اگر می‌خواهید حباب‌های ریزتری روی شیر شما باشد، بهتر این است که بعد از گرم کردن شیر، آن را درون یک ظرف ریخته و گوشکوب را با سرعت متوسط روشن کنید و به صورت بالا و پایین حرکت دهید.

با استفاده از مخلوط کن ،فوم گیری بسیار خوب و با حباب‌های ریز و یکدستی روی شیر ایجاد می‌شود.

دقت کنید که برای این کار فقط ۱/3 یا1/2 ظرف مخلوط کن را از شیر پر کنید.

طرز تهیه فوم شیر با فرنچ پرس

طرز تهیه فوم شیر با استفاده از فرنچ پرس یکی از روش های سنتی و معمول برای همه است.

شیرسرد و تمیز را در یک ظرف مناسب بریزید و سپس آن را گرم کنید تا دمای شیر به دمای تقریبی 70 درجه برسد. بعد از آن، شیر داغ شده را درون فرنچ پرس خود بریزید. با استفاده از اهرم فیلتر کننده دستگاه فرنچ پرس، شیر را به طور مداوم به سمت بالا و پایین حرکت دهید تا فوم شیر به طور یکنواخت تشکیل شود. 

طرز تهیه فوم شیر با فرنچ پرس
طرز تهیه فوم شیر با فرنچ پرس

طرز تهیه فوم شیر با کف ساز شیر

شیر را گرم کنید. چه از دستگاه کف ساز شیر استفاده کنید یا نه، برای اینکه بهترین فوم را به دست آورید، باید با شیر داغ شروع کنید. شیر را حدود 45 ثانیه در مایکروویو قرار دهید، یا در قابلمه ای حرارت دهید تا به دمای 150 درجه فارنهایت برسد. درست قبل از اینکه بجوشد، کف شیر را در یک فنجان بلند قرار دهید و آن را با زاویه 45 درجه نگه دارید. کفگیر را وارد کنید و آن را روشن کنید. 20 تا 45 ثانیه یا تا زمانی که به قوام دلخواه خود برسید کف دهید. هنگام کف کردن، حتماً کف ساز را در فنجان به سمت بالا و پایین حرکت دهید.

طرز تهیه فوم شیر با کف ساز شیر
طرز تهیه فوم شیر با کف ساز شیر

طرز تهیه فوم شیر با ماکروویو

تهیه کف شیر در مایکروویو یک فرآیند دو مرحله ای است:

ابتدا شیر را در شیشه ریخته و تکان می دهید تا کف ایجاد شود، سپس آن را برای چند ثانیه در مایکروویو قرار می دهید تا کف آن تثبیت شود. بدون مرحله مایکروویو، کف شیر به سرعت به داخل شیر برمی‌گردد.

در این روش حباب‌های نسبتا درشت تشکیل می‌شود و برای طراحی چندان مناسب نیست.

طرز تهیه فوم شیر با ماکروویو
طرز تهیه فوم شیر با ماکروویو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه