دسته بندی محصولات

دسترسی سریع

طرز تهیه فوم شیر در خانه به 10 روش ساده

طرز تهیه فوم شیر

آشنایی با طرز تهیه فوم شیر و استفاده آن برای انواع نوشیدنی و دسر، از نظر افزایش بافت، ترکیب و یکپارچه سازی طعم و حفظ دما اهمیت دارد.

فوم گیری شیر چیست؟ برای ایجاد کف و بافتی مقاوم و همچنین افزایش حجم شیر، به آن هوا وارد می کنیم. با این کار، هوا به ساختار شیر وارد شده و سپس غلظت، شیرینی و حجم شیر را بیشتر می کند. فوم شیر در تهیه قهوه هایی مانند کاپوچینو، لاته، موکا و دیگر نوشیدنی های ترکیبی با شیر به کار می رود.

در این مطلب از تئو کافی، با طرز تهیه فوم شیر به روش های مختلف آشنا خواهیم شد. پس با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

طرز تهیه فوم شیر با روش های مختلف

1. دستگاه فوم ساز پمپی

یک روش سریع و آسان برای تهیه شیر فوم دار، دستگاه فوم ساز پمپی است. استفاده از این دستگاه مانند استفاده از فرنچ پرس می باشد. 

روش استفاده: اول شیر را گرم می کنیم. سپس، تقریبا 20 ثانیه پمپ دستگاه را پایین و بالا می بریم. به این ترتیب، فوم روی دستگاه ظاهر می شود.

نکته: بدنه دستگاه به دلیل داغی شیر، داغ می شود؛ پس ترجیحا آن را با دستمال پارچه ای نگه دارید.

تهیه فوم شیر با فوم ساز پمپی
طرز تهیه فوم شیر با فوم ساز پمپی
تهیه فوم شیر با نازل بخار دستگاه قهوه ساز
طرز تهیه فوم شیر با نازل بخار دستگاه قهوه ساز

2. نازل بخار دستگاه قهوه ساز

بیشتر دستگاه های قهوه ساز، دارای نازل بخار هستند. این بخش معمولا مانند یک بازو به کناره دستگاه وصل شده است.

برای تهیه فوم شیر با این روش، شیر را درون یک پیچر مناسب ریخته و سپس ظرف را زیر محل خروجی بخار آب نگه دارید.

برای تهیه یک فوم یکنواخت، دست خود را به طور مداوم تغییر جهت دهید.

3. استفاده از فرنچ پرس

ابتدا شیر را روی حرارت گرم کنید (حدودا 60 درجه سانتی گراد). بعد، شیر را درون فرنچ پرس بریزید. حال، پمپ آن را حدود 30 ثانیه به طور کوتاه و کمی سریع، بالا و پایین ببرید.

در آخر، شیر را درون پیچر ریخته و برای رفع حباب های بزرگ فوم، کمی به آن ضربه بزنید. اگر پیچر ندارید، قبل از ریختن فوم شیر حدود 1 دقیقه به آن استراحت دهید.

فوم شیر با فرنچ پرس
فوم شیر با فرنچ پرس
فوم شیر
فوم شیر با دستگاه ایروچینو

4. تهیه با دستگاه ایروچینو

دستگاه ایروچینو، بسته به مدل آن، تهیه فوم شیر به شکل سرد و گرم را دارد. این دستگاه کوچک، برای هم زدن شیر بوده و در دسته کف شیر ساز ها قرار می گیرد.

این دستگاه دارای 4 دکمه متفاوت برای تنظیم است. همچنین، دستگاه را در دو حالت گرم و سرد قرار می دهد.

5. استفاده از شیر جوش

استفاده از شیر جوش یکی از روش های سنتی تهیه فوم شیر می باشد.

طرز تهیه فوم شیر با این روش به این صورت بوده که، شیر را داخل شیر جوش ریخته و روی حرارت قرار می دهیم.

باید شیر را به طور مداوم تغییر جهت دهید؛ چون، با این کار شیر فوم بهتر و یکنواخت تری می گیرد.

فوم شیر با شیر جوش
فوم شیر با شیر جوش
تهیه فوم شیر با همزن
فوم شیر با همزن باتری خور

6. همزن باتری خور دستی

این نوع همزن های اهرمی، با باتری کار می کنند. طرز استفاده از آن به این گونه بوده که: شیر گرم را داخل ظرف میریزیمو دوم، با همزن، به صورت دورانی شیر را هم می زنیم.

این روش، یکی از ساده ترین راه های تهیه فوم شیر در زمان کم است.

7. مخلوط کن یا میکسر

یکی از وسایل موجود در اکثر خانه ها، مخلوط کن است. استفاده از این وسیله برای تهیه فوم شیر سه مرحله آسان دارد. اول شیر را گرم کنید. پس از آن، شیر گرم را در میکسر ریخته و با سرعت متوسط آن را مخلوط کنید. در آخر شیر کف کرده را درون پیچر ریخته و به قهوه اضافه کنید.

به دلیل سرعت بالای دستگاه، تهیه فوم با این وسیله، موجب ایجاد حباب های کوچک تر و در نتیجه فومی غلیظ تر می شود.

تهیه فوم شیر با مخلوط کن
فوم شیر با مخلوط کن
تهیه فوم شیر با ماکروویو
فوم شیر با ماکروویو

8. فوم شیر با ماکروویو

طرز تهیه فوم شیر: شیر سرد را تا نیمه یک بطری درب دار شیشه ای بریزید. حدود 30 تا 60 ثانیه، با شدت بطری را تکان دهید. پس از کف کردن شیر و افزایش حجم آن، درب بطری را برداشته و تقریبا 30 ثانیه بطری را در ماکروویو بگذارید.

تهیه فوم شیر با این شیوه، حباب های درشت تری ایجاد می کند.

9. همزن دستی یا لیسک

یکی دیگر از روش های کاربردی در تهیه فوم شیر، استفاده از همزن دستی یا لیسک است. این روش، حباب های ریز تری نسبت به روش قبل ایجاد می کند.

اول، شیر گرم را در ظرفی بریزید. با سرعت شیر را هم بزنید تا به کف مطلوب برسید.

نکته: در این روش، هم زدن باید به صورت رفت و برگشت باشد؛ نه دایره ای.

تهیه فوم شیر با همزن
فوم شیر با همزن دستی
تهیه فوم شیر با همزن
فوم شیر با همزن برقی

10. طرز تهیه فوم شیر با همزن برقی

فوم تهیه شده با این شیوه، دارای بافتی ضخیم و حباب های بزرگ است. پس این نوع فوم، می تواند برای لاته آرت کارآمد تر باشد.

جهت تهیه فوم با این روش، فقط باید شیر گرم را در یک ظرف ریخته و با سرعت متوسط آن را مخلوط کنید. تا جایی که به کف مطلوب و یک فوم مخملی برسید.

نکاتی برای تهیه فوم شیر در خانه

  • مصرف شیر تازه: در تهیه هرچیزی، مواد اولیه با کیفیت اهمیت بسیار زیادی دارد. شیر تازه، فومی با قوام ایجاد می کند؛ اما شیر مانده فوم خوبی به شما نمی دهد؛ چون به خوبی کف نمی کند.
  • استفاده از شیر کامل: میزان چربی شیر بر فوم تاثیرگذار است. شیر کامل چون بیشترین چربی را دارد، گزینه مناسب تری برای تهیه فوم است.
  • فوم شیر وگن: برای تهیه فوم با شیر های گیاهی، فقط باید شیر گیاهی، مثلا شیر نارگیل را در ظرف شیشه ای ریخته و آن را حدود 30 ثانیه در ماکروویو بگذارید. سپس،  درب ظرف را بسته و تکانش دهید تا فوم ایجاد شود.

آیا دمای شیر برای تهیه فوم شیر مهم است؟

به طور کلی، دمای شیر بر کیفیت فوم شیر تاثیرگذار است. برای یک نتیجه خوب، باید شیر را با دما و حجم مناسب تنظیم کنید. چون، گرمای زیاد شیر، فومی ناهموار، و گرمای کم آن فومی ضعیف ایجاد می کند.

دمای مناسب برای تهیه یک فوم شیر خوب، 60 الی 65 درجه است.

شیر پر چرب یا شیر کم چرب؟

شیر پرچرب به دلیل برخورداری از مواد مورد نیاز برای تهیه فوم شیر، بیشتر توصیه می شود. حداقل چربی توصیه شده در شیر پرچرب، 3/5 درصد است.

با شیر کم چرب، فومی با سفتی و چسبدگی کمتر حاصل می شود.

کاربرد فوم شیر در قهوه

  • قهوه لاته: یک نوشیدنی بر پایه اسپرسو، همراه با شیر و فوم شیر است. جهت آشنایی با کافه لاته بر روی ” کافه لاته چیست؟ طرز تهیه لاته ” کلیک کنید.
  • موکا: دارای طعمی قوی و شکلاتی که فوم شیر روی آن قرار دارد. برای آشنایی بیشتر ” طرز تهیه قهوه موکا ” را مطالعه کنید.
  • کاپوچینو: ترکیب تلخی اسپرسو و نرمی شیر فوم دار که حالتی خامه ای دارد.
  • ماکیاتو: یک لایه فوم بر روی یک شات اسپرسو است. این نوشیدنی را در مقاله ” طرز تهیه ماکیاتو ” بیشتر بشناسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه