طرز تهیه کلد برو

در مقاله طرز تهیه قهوه کلد برو با ما همراه باشید تا با این نوشیدنی محبوب و خواص و طرز تهیه آن آشنا شویم.

هنگامی که درباره قهوه صحبت می شود، اکثرا به یاد نوشیدنی های گرم می افتند. اما امروزه با توجه به محبوبیت بی اندازه قهوه، علاقمندان این نوشیدنی در طی زمان تغییرات فراوانی در آن ایجاد کرده و با طعم های گوناگونی آن را امتحان کرده اند. تبدیل قهوه از یک نوشیدنی گرم به نوشیدنی سرد، یکی از این تغییرات مهم است. به گونه ای که قهوه کلد برو در سال های اخیر در اکثر منو های کافه ها موجود است.

فهرست مطالب

قهوه کلد برو چیست؟
قهوه کلد برو چیست؟

قهوه کلد برو چیست؟

در گرمای تابستان و هنگامی که هوس یک قهوه سرد کرده اید، بهترین گزینه یک قهوه کلد برو است.

قهوه سرد دم یا کلد برو، نوعی نوشیدنی خنک بوده که با خیساندن طولانی مدت قهوه در آب خنک درست می‌شود. برای تهیه قهوه کلد برو، عامل دما به طور کامل حذف شده و از آب سرد برای تهیه آن استفاده می شود. در این روش، زمان جایگزین دما است. قهوه با آب سرد ترکیب شده و اجازه می دهیم مدت زیادی بگذرد.

این قهوه، سرد دم بوده و هرگز گرم نمی شود. عصاره گیری این نوع قهوه، به طور آهسته در حدود 12-24 ساعت انجام می شود. قهوه سرد دم، یا کلد برو دارای عصاره و عطر قوی تر و خواص بیشتری در مقایسه با سایر قهوه ها می باشد. از مهم ترین دلایل محبوبیت کلد برو، امکان تهیه آن در مقدار زیاد و نگهداری تا چند روز است. به این صورت شما تمام هفته قهوه آماده دارید.

تاریخچه کلد برو

شاید بتوان مردم ژاپن در قرن 17 را اولین کسانی دانست که کلدبرو را نوشیدند. ژاپنی‌ها نیز این نوشیدنی را از خدمه کشتی های تجاری هلند آموختند. این خدمه ها، برای تهیه قهوه بدون استفاده از آتش در کشتی، قهوه سرد درست می‌کردند.

افزایش مصرف قهوه سرد در ژاپن، قهوه کلد برویی به سبک کیوتو را به وجود آورد. در این سبک، ژاپنی‌ها با چکاندن قطره‌ قطره آب روی قهوه از طریق یک دستگاه مخصوص، کلد برو را تهیه می کردند.

یکی دیگر از نمونه های بارز کلد برو، در سال 1840 در قلعه‌ای در الجزایر تحت اشغال فرانسوی‌ها است. این نوشیدنی در گرمای آن صحرا یک گزینه عالی برای سربازان بود. پس از آن، سربازان بعد از بازگشتشان به فرانسه این نوشیدنی را به کافه‌های پاریسی معرفی کردند. در قرن 20 رفته رفته قهوه سرد جایش را در دیگر کشور ها نیز باز کرد. و تبدیل به یک نوشیدنی محبوب در دنیا شد.

طرز تهیه قهوه کلد برو

تهیه کلد برو هیچ دستور العمل خاص و پیچیده ای نداشته و به راحتی قابل تهیه است.

مواد لازم

  1. دانه های قهوه با سایز درشت
  2. آب
  3. دو ظرف درب‌دار
  4. فیلتر قهوه (یا پارچه پنیر)
  5. قیف برای جابجایی قهوه بین ظروف

نکته: حتما از دانه‌های قهوه درشتِ دارک رست استفاده شود.

طرز تهیه قهوه کلد برو
طرز تهیه قهوه کلد برو

دستور تهیه کلد برو

1.ابتدا، دانه‌های قهوه را داخل ظرفی ریخته و به آن آب اضافه کنید. نباید ظرف را خیلی پر کنید. تا برای اکسید های ایجاد شده در زمان دم، فضای کافی وجود داشته باشد. به جای ظروف درب دار، فرنچ پرس هم قابل استفاده است.

2. اکنون این ظرف باید به مدت 12 ساعت در دمای اتاق باقی بماند.

3. پس از حدود 12 تا 24 ساعت، با استفاده از فیلتر و قیف، قهوه کلد برو را در ظرف دیگری صاف کنید. فیلتر در جدا کردن گرانول های قهوه از مایع قهوه به شما کمک می کند.

4. حالا، کنسانتره قهوه شما آماده است. در این قسمت، به نسبت ۱:۱، یعنی یک بخش کنسانتره و یک بخش آب یا شیر، به آن اضافه کرده و نوش‌جان کنید. مصرف کنسانتره به تنهایی خیلی قوی است.

5. قهوه را به مدت یک تا دو هفته درون ظروف درب‌دار در یخچال نگهداری کنید. بدین شکل در تمام هفته از قهوه آماده خود لذت ببرید.

کلد برو با استفاده ار فرنچ پرس نیز قابل تهیه است. با استفاده از فرنچ‌پرس، احتیاجی به استفاده از فیلتر یا پارچه پنیر نیست.

روش آماده سازی کلد برو با فرنچ پرس

بعد از تهیه قهوه، به ازای هر 1 فنجان آب، به 1 اونس (به وزن) قهوه درشت آسیاب شده احتیاج دارید. این تقریباً 1/4 فنجان دانه های کامل قهوه بوده که تقریباً 1/2 فنجان قهوه آسیاب شده به دست می‌آید. (1 اونس برابر با 28 گرم است).

قهوه را داخل فرنچ پرس ریخته و حدود یک چهارم حجم فرنچ آب بریزید. اجازه خروج گاز های حبابی شکل قهوه را دهید. پس از 20 ثانیه استراحت به قهوه آسیاب شده، به آن بقیه آب را اضافه کنید. بعد در فرنچ را سر جایش بگذارید.

نکته: قهوه را تا آخر پمپ نکنید. تا اواسط فرنچ فشار دهید. این کار موجب وجود فضایی برای قهوه در زیر فرنچ شده و کامل گاز های باقی مانده آزاد می شود.

خواص کلد برو
خواص کلد برو

خواص کلد برو

  • افزایش سوخت وساز بدن:

قهوه سرد، دارای کافئین بالایی است. کافئین بالا موجب افزایش سوخت وساز بدن می شود. این موضوع به کاهش وزن شما کمک می کند. به همین دلیل بهترین نوشیدنی قبل از ورزش است. همچنین در تهیه کلد برو از شیر و شکر استفاده نمی‌شود. به همین خاطر این قهوه خالص، بهترین انتخاب برای لاغری است.

  • بالا بردن انرژی:

بسیاری از افراد برای افزایش انرژی خود، از قهوه استفاده می کنند. کافئین قهوه کلد برو به شما در بیداری و انجام کارهایتان کمک می کند. همچنین طبق تحقیقات، مصرف قهوه کلد موجب کاهش افسردگی می شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قهوه موکا

  • کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و سکته:

این نوشیدنی، دارای فنلی، منیزیم و تریونلین می باشد. این ترکیبات از سلول‌های قلبی در برابر آسیب محافظت می‌کنند. طبق پژوهش ها، قهوه سرد دمی موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود. با این وجود، نباید بیش از 2 تا 3 فنجان در روز مصرف شود.

  • تقویت حافظه:

مصرف این نوشیدنی موجب ترشح دوپامین در مغز می شود. وجود دوپامین باعث کمک به پیشگیری و بهبود آلزایمر و فراموشی می شود.

  • تقویت سیستم گوارشی:

با وجود کافئین بیشتر کلد برو نسبت به سایر قهوه ها، پلی‌ساکارید موجود در آن هضم غذا را آسان‌تر می‌کند. پلی‌ساکارید، یک نوع قند بوده که موجب تقویت سیستم ایمنی شما و تسهیل روند هضم غذا می شود. همچنین، قهوه کلد قلیایی تر از قهوه داغ است. به همین دلیل برای افراد دارای رفلاکس معده مصرف قهوه کلد توصیه می شود.

تفاوت آیس کافی با کلد برو کافی

  • آیس کافی، در واقع قهوه داغیست که با افزودن یخ به آن، سرد می شود. اما کلد برو با آب سرد دم می شود.
  • مدت زمان دم آوری کلد برو 12 تا 24 ساعت و آیس کافی تنها چند دقیقه است.
  • در دم آوری کلد برو از دانه های قهوه درشت استفاده می شود. در حالی که در تهیه آیس کافی، با توجه به روش دم اولیه، انواع سایز دانه قهوه قابل استفاده است.
  • طعم کلد برو، شیرین تر و روان تر و طعم آیس کافی، تلخ تر و قوی است.
  • اسیدیته قهوه کلد کمتر و آیس کافی بیشتر است.
  • میزان کافئین قهوه سرد دم نسبت به آیس کافی بیشتر است.
  • آیس کافی، بهترین طعم خود را تا یک روز نگه می‌دارد. اما کلد برو تا دو هفته هم طعم اصلی خود را حفظ می‌ کند.
  • از نظر هزینه، قهوه کلد نسبت به آیس کافی گران تر است.

مقایسه قهوه کلد برو با کنسانتره قهوه

کنسانتره یا شربت قهوه، در مرحله صاف کردن کلد برو به‌ دست می‌ آید. در کل کنسانتره، همان کلدبرو با نسبت قهوه به آب بالا می باشد.

  • کنسانتره قهوه، بسیار قوی‌تر از یک نوشیدنی قهوه است.
  • کافئین بیشتری هم نسبت به همان میزان نوشیدنی قهوه دارد.
  • برای تهیه آن، پس از خیساندن قهوه به مدت 12 تا 24 ساعت، با استفاده از فیلتر قهوه یا پارچه، می‌توانیم تفاله‌های باقی‌ مانده محلول اولیه را جدا کنیم. و در نهایت یک کنسانتره یا شربت قهوه عالی داشته باشیم.

4 روش سرو قهوه سرد دمی کلدبرو

  • سرو کلد برو بلافاصله بعد از مرحله دم: برای نوشیدن یک قهوه قوی تر، آن را بعد از دم قهوه مصرف کنید.
  • سرو قهوه سرد دمی ‌با یخ: برای خنکی بیشتر قهوه تان به آن تکه های یخ اضافه کنید.
  • سرو کلد برو لاته با یخ: شیر سرد را با قهوه کلد برو و یخ ترکیب کرده و میل کنید.
  • کلدبرو رقیق به شیوه امریکانو: برای طعم رقیق تر قهوه تان، به آن مقداری آب اضافه کرده به شیوه آمریکانو آن را میل کنید.

میزان کافئین قهوه کلدبرو

در هر 16 اونس یا 473 میلی‌لیتر قهوه کلد برو، 200 میلی‌گرم کافئین وجود دارد. مصرف این مقدار کافئین در روز مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کند.

طرز تهیه قهوه کلد برو
طرز تهیه قهوه کلد برو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه