دسته بندی محصولات

دسترسی سریع

تهیه انواع رست قهوه

انواع رست قهوه

دانه‌های قهوه بو داده نشده (معمولاً به آن قهوه سبز گفته می‌شود) طعمی خاکی دارند.
دانه های قهوه خام به رنگ سبز روشن و مات هستند. بر روی سطح آن هیچ روغنی وجود ندارد و دارای شکاف محکم بسته شده است.
وقتی قهوه ها برشته می شوند، آب داخل آنها شروع به جوشیدن می کند و تبدیل به بخار می شود. فشار ایجاد شده، پوشش سفت و سخت را نرم می کند.
هنگامی که فشار به اوج خود می رسد، دیوارها اساساً منفجر می شوند و صدای ترک خوردگی ایجاد می کنند که برای هرکسی که قهوه را برشته می کند آشنا است.
همانطور که قهوه برای مدت طولانی تری برشته می شود و قندها و اسیدهای درون قهوه تحت واکنش های شیمیایی قرار می گیرند، طعم آن تغییر می کند.
چهار دسته کلی قهوه روست وجود دارد: روشن، متوسط، متوسط تاریک و تیره. با این حال، این برشته‌ها به تمایزات جزئی‌تری نیز تقسیم می‌شوند، که اگر به دنبال افزایش طعم قهوه خود هستید، می‌توانید آن را کشف کنید. 

چه مدت طول می کشد تا دانه های قهوه برشته شود؟

زمان لازم برای برشته کردن دانه های قهوه با یک روستر قهوه خانگی بسته به مدل خاص شما، دمایی که استفاده می کنید
تعداد دانه هایی که در یک بار استفاده می کنید و میزان تیره دانه های خود را می پسندید می تواند بسیار متفاوت باشد.
در این آموزش بین 26 تا 50 دقیقه برای برشته روشن تا تیره زمان لازم است.
با توجه به اینکه برای رست قهوه میتوانید از ماهیتابه و فر استفاده کنید اما ما دستگاه روستر را پیشنهاد میکنیم.

انواع رست قهوه با دستگاه روستر

مرحله 1: روستر قهوه را آماده کنید

برای این آموزش به دانه های قهوه سبز و یک روستر قهوه نیاز دارید.
برای شروع، اگر می توانید بهترین مکان برای راه اندازی روستر قهوه بیرون است. بوی حاصل از برشته شدن بسیار قوی است.

مرحله 2: دانه های قهوه سبز را به روستر اضافه کنید

دانه های قهوه خام را با مقدار مشخص شده در دفترچه راهنما به دستگاه روستر قهوه اضافه کنید.

مرحله 3: پوشش و گرما

درب را بپوشانید و دکمه دما را روی 140 درجه سانتیگراد (285 درجه فارنهایت) بچرخانید تا فرآیند برشته کردن شروع شود.

مرحله 4: تفت دهید تا قهوه ها زرد شوند

قهوه ها را تفت دهید تا از رنگ سبز به زرد تبدیل شوند و بوی علف بگیرند.
این کار در روستر حدود 14 دقیقه طول کشید. آب از قهوه شروع به تبخیر می کند و درب دستگاه بخارپز می شود.

مرحله 5: برای اولین ترک حرارت را زیاد کنید.

دکمه دما را روی 180 درجه سانتیگراد (355 درجه فارنهایت) بچرخانید. تفت دادن را تا زمانی که صدای ترک خوردگی را بشنوید، حدود 12 دقیقه ادامه دهید
(این صدای کاراملی شدن قندهای داخل قهوه است). شما شروع به دیدن پوست قهوه در برشته کردن خواهید کرد.
این همان نقطه ای است که دانه های قهوه شما رسماً به آرامی برشته می شوند و برای تهیه قهوه بسیار سبک مناسب هستند، اما توصیه می شود بیشتر برشته شود.

مرحله 6: سرخ کردن را ادامه دهید

دکمه دما را روی 220 درجه سانتیگراد (430 درجه فارنهایت) بچرخانید.
برشته سبک: قهوه ها بعد از حدود 7 دقیقه در این دما (بعد از اولین ترک) تبدیل به یک برشته سبک خوب میشوند.
برشته متوسط: اگر می خواهید برشته ای متوسط داشته باشید، تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که صدای ترکیدن قهوه را دوباره بشنوید (ترک دوم) و به رنگ قهوه ای متوسط برسد.
این کار در روستر حدود 10 دقیقه طول میکشد بستگی دارد.
برشته تیره: قهوه ها تیره و ظاهر روغنی خواهند داشت. این حدود 24 دقیقه طول میکشد.
زمان‌ها ممکن است با دستگاه سرخ کن شما متفاوت باشد. همیشه به دنبال رنگ باشید و برای صدای اول و دوم گوش کنید.

انواع رست قهوه
انواع رست قهوه
مرحله 7: خنک کردن

وقتی قهوه ها برشته شدن تمام شد، باید سریع خنک شوند.
آنها را با احتیاط برداشته و به یک آبکش فلزی منتقل کنید. آنها را در آبکش تکان دهید تا جابجایی آنها آسان باشد.
اگر 2 صافی فلزی دارید، می توانید آنها را بین 2 صافی به عقب و جلو ببرید. این کار آنها را خنک می کند و به از بین بردن پوست کمک می کند. تا جایی که می توانید پوست را بردارید.

مرحله 8: گاز را خاموش کنید

وقتی قهوه ها خنک شدند، آن ها را به مدت 1 تا 3 روز کنار بگذارید، زیرا گاز دی اکسید کربن را از بین می برند.
سپس در یک ظرف در بسته در جای خنک و تاریک مانند انبار نگهداری کنید.

مرحله 9: آسیاب و دم کردن

دانه قهوه شما اکنون به طعم کامل رسیده اند. آنها آماده آسیاب و دم کردن هستند. قهوه را در مدت 7 روز دم کنید تا حداکثر تازگی داشته باشید.

روش دوم

رست قهوه با ماهیتابه
ابتدا باید ماهیتابه را داغ کنیم و در زمان برشته کردن که دانه‌های قهوه در حال حرارت هستند باید به صورت دائم آن ها را هم بزنیم و تکان دهیم و توجه داشته باشیم که میزان بو دادن و رست کردن قهوه، به سلیقه شخصی هر فرد بستگی دارد.
برای شروع رست کردن قهوه‌ها، ابتدا ماهیتابه را گرم می‌کنیم، برای این کار می‌توانیم ماهیتابه را بوسیله فر داغ کنیم.
بعد از داغ شدن ماهیتابه، دان قهوه خریداری شده را درون ماهیتابه ریخته و شروع به تکان دادن و هم زدن آنها می‌کنیم.
بعد از چند دقیقه صدای برشته شدن قهوه ها به گوش می‌رسد و رنگ آن‌ها تغییر پیدا می‌کند که به معنی رست اول قهوه یا ترک است
به این درجه از رست قهوه، رست لایت گفته می‌شود. حال اگر به قهوه با برشتگی بیشتری نیاز داشته باشیم، می‌توانیم به برشته کردن قهوه ها ادامه دهید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.

روش سوم

رست قهوه با فر
ابتدا فر را روشن می‌کنیم تا گرم شود. سپس دانه‌های قهوه را در ظرفی که دارای سوراخ‌های ریز است می‌ریزیم.
دانه‌ها را روی تمام قسمت‌های ظرف پخش کرده و در طبقه میانی فر قرار می‌دهیم.
البته نباید هم زدن دانه‌های قهوه را فراموش کنیم . بعد از گذشت چند دقیقه، صدای برشته شدن قهوه‌ها به گوش می‌رسد.
هر زمان که احساس کردیم قهوه ها به اندازه دلخواه رست شده‌اند می‌توانیم آن‌ها را از فر خارج کرده و خنک کنیم.

البته این نکته نباید فراموش شود که در هنگام خرید قهوه به انوع عربیکا و روبوستای دانه های قهوه باید توجه داشته باشیم و بر اساس ذائقه و سلیقه خود دانه‌ی مناسب را انتخاب کنیم.
دانستن زمان‌های مناسب برای برشته‌کن شما با تمرین همراه خواهد بود و به مرور زمان دستیابی به مورد علاقه‌تان بسیار آسان‌تر خواهد شد.
تا به حال فکر کرده اید که چگونه دانه های قهوه طعم دار درست می کنند؟ اگر می خواهید به لوبیاهایتان طعم بدهید
وقتی هنوز گرم هستند (درست پس از خنک شدن در آبکش فلزی) کمی روغن طعم دهنده اضافه کنید. دور تا دور آن ها را با قاشق چوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
دستورالعمل روغن طعم دهنده را برای مقدار آن بخوانید.
بهترین رست برای اسپرسو بین متوسط و متوسط تاریک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه