کافه لاته چیست؟ طرز تهیه لاته

طرز تهیه کافه لاته

اگر درمورد "لاته و طرز تهیه کافه لاته " نمی دانید، در این مقاله با ما همراه شوید تا با این نوشیدنی محبوب و طرز تهیه آن آشنا شوید. لاته، یک نوشیدنی بر پایه اسپرسوی قوی با شیر گرم بخار داده شده و کف شیر است که طعمی متعادل و دلچسب را به ارمغان می‌آورد. ترکیب تلخی اسپرسو با شیر و فوم شیر، طعم ملایم و حالت مخملی به نوشیدنی می دهد.

این نوشیدنی، شباهت زیادی به کاپوچینو دارد اما در واقع، این دو نوشیدنی از نظر نسبت قهوه و شیر باهم متفاوت هستند. بدین صورت که لاته، شیر فوم دار بیشتر و در نتیجه طعم ملایم تری دارد.

کافه لاته فواید مختلفی نیز دارد؛ همچون: منبع آنتی اکسیدان است، کمک به افزایش تمرکز و حافظه، بهبود خلق و خو و افزایش انرژی.

هدف از این مقاله، ارائه اطلاعات مفید درباره لاته می باشد؛ به طوری که خواننده با مطالعه آن به شناخت این نوشیدنی محبوب دست یابد.

فهرست مطالب

قهوه لاته چیست؟

در لغت، کافه لاته به معنی قهوه (کافه) و شیر (لاته) می باشد. کافه لاته، نوعی نوشیدنی بر پایه اسپرسو با ترکیبات اصلی قهوه اسپرسو، شیر بخار داده شده و کف شیر است. اخیرا، لاته علاوه بر ترکیب قهوه و شیر، در شکل‌ و ترکیب‌ های گوناگون مانند لاته دارچین یا وانیل و... رایج شده است. علاوه بر این، گاهی افراد استفاده از شیر های گیاهی مانند شیر سویا، بادام و جو دوسر را در لاته خود ترجیح می دهند.

میزان استاندارد ترکیبات این قهوه، شامل 1/3 اسپرسو، 2/3 شیر بخار داده شده و یک لایه کوچک و نازک فوم روی سطح فنجان می باشد. لاته، اغلب در فنجان‌ های 300 الی 350 میلی‌ لیتری سرو می‌ شود.

تاریخچه کافه لاته

تاریخچه این نوشیدنی تقریبا به قرن 17 میلادی باز می گردد. در آن زمان ترکیب قهوه با شیر برای مردم لذتبخش بود و در طول زمان نام های مختلفی برای این ترکیب گذاشته شد. اواخر قرن 18، اتریشی ها یک نوشیدنی به نام Kapuziner Platz im Wald در قهوه‌ خانه‌ ها سرو می کردند که ترکیب قهوه، شیر، خامه و ادویه بود.

سال 1867، ویلیام دین هاولز برای اولین بار نام “Caffè e latte” را در مقاله‌ای به نام «سفرهای ایتالیایی» به کار برد. اصلی ترین دلیل نامیدن این نوشیدنی به کافه لاته، همان قهوه لاته ایتالیایی بوده که معنی قهوه و شیر می دهد. با گذشت زمان، لاته تبدیل به یک قهوه اسپرسو باحجم زیادی از شیر و طعم ملایم شد.

طرز تهیه لاته

کافه لاته و طرز تهیه آن در منزل

برای تهیه لاته در منزل، ابتدا یک یا دو شات اسپرسو (30 الی60 میلی لیتر) آماده کرده و در فنجان برزید. سپس در نازل بخار دستگاه اسپرسوساز، فوم شیر را تهیه کنید. برای این کار، شیر پرچرب بهترین نتیجه را به شما می دهد اما می توانید از شیر های گیاهی نیز استفاده کنید. قبل از اضافه کردن شیر، شیرین کننده دلخواه را به قهوه اضافه کنید. حالا، شیر و فوم شیر را به فنجان اسپرسو اضافه کنید.

نکته: در صورتی که دستگاه اسپرسو ساز ندارید، برای تهیه اسپرسو از قهوه فوری هم می توانید استفاده کنید. همچنین برای تهیه فوم شیر، از فرنچ پرس یا یک ظرف درب دار استفاده کرده و آن را به خوبی تکان دهید تا کف کند.

تهیه لاته با استفاده از قهوه فوری

اول از همه، شیر را روی حرارت قرار داده تا به جوش بیاید. در مرحله دوم، به اندازه یک قاشق قهوه فوری را در یک لیوان با آب جوش ترکیب کرده و در صورت تمایل به آن شکر اضافه کنید.

حالا مانند چیزی که در قسمت بالا ذکر شد، فوم شیر را تهیه می کنیم. شیر را در ظرف دردار ریخته و تکان دهید تا کف کند؛ یا اینکه با استفاده از فرنچ پرس فوم شیر را تهیه کنید.

در پایان، لایه زیرین، یعنی شیر را کف فنجان و روی اسپرسو ریخته، سپس کف شیر را به صورت یک لایه خیلی نازک به نوشیدنی اضافه می کنیم.

بیشتر بخوانید: تهیه فوم در خانه

طرز تهیه کافه لاته
طرز تهیه کافه لاته

چه قهوه ای برای تهیه لاته مناسب است؟

این موضوع تا حد زیادی به سلیقه و ذائقه شخصی و انتظار شما از نوشیدنی باز می گردد. شما از هر قهوه ای که مورد علاقه تان است می توانید استفاده کنید؛ اما به طور کلی، قهوه های ترکیبی که درصد عربیکای آن ها بالاتر بوده برای لاته مناسب تر هستند. علاوه براین، دانه های قهوه با برشتگی متوسط تا تیره، مانند قهوه‌ هایی با طعم‌ شکلاتی و آجیلی، برای لاته کارایی خوبی دارند.

بهترین نوع شیر برای استفاده در قهوه لاته چیست؟

مناسب ترین شیر برای لاته، شیر کامل گاو، است. این شیر به دلیل چربی بالا به خوبی کف کرده و طعم لذیذ تری نیز در نوشیدنی ایجاد می کند. در صورت عدم دسترسی به شیر گاو، از شیر 2 درصد استفاده کنید. این شیرها، دارای کیفیت نسبتا خوبی هستند؛ ولی در فرایند بخارپز شدن مقداری از ارزش غذایی آن کاهش می یابد.

نکته مهم در مورد شیر: از تازه بودن شیر مطمئن شوید. زیرا شیر نزدیک به تاریخ انقضا کف نمی کند.

آیا می توانیم کافه لاته گیاهی درست کنیم؟

بله. برای تهیه کافه لاته غیر لبنی، یکی از بهترین گزینه ها، شیر جو دوسر می باشد. این شیر بهترین کف را ایجاد کرده و طعمی عالی دارد. همچنین از شیر سویا، شیر نارگیل، شیر بادام و... نیز می توانید استفاده کنید. انتخاب نوع شیر گیاهی به ذائقه و سلیقه خودتان بستگی دارد.

تفاوت کافه لاته و کاپوچینو

اصلی ترین تفاوت میان این دو نوشیدنی، نسبت شیر و قهوه در آن هاست. کاپوچینو دارای نسبت ها مساوی از قهوه، شیر و فوم شیر است اما در لاته، قهوه با نسبت یک به سه، به شیر جوشیده اضافه می‌ شود. وجود شیر بیشتر در لاته باعث طعم ملایم تر آن نسبت به کاپوچینو نیز می شود.

غیر از این، در تهیه کاپوچینو فقط از اسپرسو استفاده می شود؛ اما برای لاته استفاده از اسپرسو اجباری نیست.

یک کاپوچینو، شامل بخش های مساوی از اسپرسو، شیر فوم دار و کف شیر است (نسبت هر کدام در فنجان 1/3). در حالی که، یک لاته دارای 1/3 اسپرسو و 2/3 شیر بخار داده شده است و حالتی نرم و خامه ای دارد. در واقع کاپوچینو کف سنگین تری بر روی نوشیدنی دارد.

طعم و بافت لاته

  • این نوشیدنی، در نتیجه ترکیب اسپرسو با سیر و فوم شیر، یک طعم متعادل و خامه ای پیدا می کند. 
  • تا حد زیادی طعم لاته به نوع قهوه اسپرسو، نحوه رست قهوه و کیفیت شیر بستگی دارد.
  • وجود شیر گرم و فوم شیر، تا حدی به لاته شیرینی می بخشد؛ شما با اضافه کردن شکر می توانید شیرینی نوشیدنی تان را به دلخواه تنظیم کنید.
  • فوم شیر موجود در لاته، طعم و باف خامه ای و لطیفی به نوشیدنی می دهد.
  • فوم شیر استفاده شده در کافه لاته حالت مخملی در آن ایجاد می کند.

نکاتی برای تجربه طعمی بهتر

  • از کیفیت قهوه اسپرسو اطمینان حاصل کنید.
  • شیر را به درستی گرم کنید و مراقب باشید تا نجوشد.
  • بلافاصله بعد از تهیه لاته، آن را میل کنید.
طرز تهیه کافه لاته
طعم و بافت لاته

فوت‌های کوزه‌گری تهیه کافه لاته

  • به کیفیت فوم توجه داشته باشید. در صورت ایجاد حباب های بزرگ و کمتر شدن حالت فومی شیر، میله بخار را مقداری عمیق‌تر فرو کرده تا فشار بخار بیشتری ایجاد شود.
  • در تهیه فوم شیر با فرنچ پرس، نباید بیشتر از 12 بار از اهرم صافی آن برای هم زدن شیر استفاده کنید.
  • در طول مرحله بخار دهی و هوادهی حواستان به دمای شیر باشد. در دمای حدودا 145 درجه فارنهایت بخار دادن را متوقف کنید. تا شیر بیش‌ از حد داغ نشود.
  • اگر تنوع را دوست دارید، از طعم دهنده های مختلف مانند عصاره وانیل، عصاره بادام یا سیروپ های مختلف مانند کارامل استفاده کنید.
  • هنگام افزودن شیر به اسپرسو نباید این کار را به سرعت انجام دهید. این کار را با احتیاط، نه خیلی سریع و نه خیلی آهسته انجام دهید.
  • بین زمان تهیه فوم و آماده سازی اسپرسو فاصله زیادی نیندازید.
  • حین ریختن شیر، فنجان اسپرسو را در زاویه ای حدودا 40 درجه نگه دارید.
  • طعم دهنده ها باید قبل از اضافه کردن شیر با نوشیدنی ترکیب شوند.

کافه لاته برای چه کسانی مناسب است؟

قهوه لاته، جزو قهوه‌ های صبحانه به شمار می رود. با این حال، برخی نوشیدن آن در اواخر روز را ترجیح می دهند. ولی به خاطر میزان بالای کافئین در اسپرسو، اکثرا آن را به‌ عنوان قهوه صبحانه میل می کنند.

غلظت لاته بالاست و با نوشیدن یک جرعه اثر می‌کند؛ همچنین، تأثیر آن تا مدت‌ ها باقی می‌ ماند. بنابراین اگر به دنبال یک منبع انرژی با تاثیر سریع هستید، لاته گزینه مناسبی خواهد بود. اینکه در طول روز مشغول به چه کاری هستید فرقی نمی کند؛ کارمند اداری یا کارگر ساختمانی، به هر حال، برای یک شروع پرانرژی، لاته را جایگزین قهوه‌ های دیگر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

دلیل بازگشت وجه